Dyson bin çalışanını işten çıkarıyor

Elektrikli süpürge üreticisi Dyson, İngiltere'de mevcut olarak istihdam ettiği 3 bin 500 çalışanından yaklaşık bin kişiyi işten çıkarmayı planlıyor.

Saç kurutma makineleri, klimalar ve diğer birçok ürünüyle tanınan Dyson, küresel pazarlarda artan rekabetle karşı karşıya kaldığı için iş stratejilerini yeniden değerlendirdiğini duyurdu.

Dyson CEO'su Hanno Kirner yaptığı açıklamada, "Hızla büyüdük ve tüm şirketler gibi biz de geleceğe hazırlıklı olduğumuzdan emin olmak için zaman zaman küresel yapılarımızı gözden geçiriyoruz. Bu yüzden, organizasyonumuzda işten çıkarmalarla sonuçlanabilecek değişiklikler öneriyoruz" dedi ve ekledi:

"Dyson, inovasyon ve değişim hızının giderek arttığı, daha zorlu ve rekabetçi hale gelen küresel pazarlarda faaliyet gösteriyor. Her zaman girişimci ve çevik olmamız gerektiğini biliyoruz."

ÇIKARIMLAR İNGİLTERE İÇİN SINIRLI

Şirket, işten çıkarma sürecinde etkilenen çalışanlara destek sağlanacağını belirtti. Ancak, küresel çalışanların bu durumdan etkilenip etkilenmeyeceği henüz netlik kazanmadı.

Şirketin yeniden yapılandırma süreci, eski Başbakan Rishi Sunak tarafından Mayıs ayında duyurulan Birleşik Krallık genel seçimlerinden önce başladı. Seçimlerde muhalefetteki İşçi Partisi, 14 yıllık Muhafazakar Parti iktidarını sona erdirerek büyük bir zafer kazandı.

Mühendislik firmasının kurucusu ve başmühendisi James Dyson, Times'a yazdığı bir mektupta Sunak'ın İngiltere'yi bir bilim süper gücü yapma vaadini eleştirmişti.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber