e-Devlet Geçici Haberleşme Başvurusu Nasıl Yapılır? Geçici Haberleşme Uzatma Nasıl Yapılır? BTK Yurt Dışı Telefon Kullanım Süresi Uzat

Yurt dışından telefon alan vatandaşlara müjde geldi. Yurt dışı telefon kullanım süresinde değişikliğe gidildi. Milyonları ilgilendiren flaş açıklama AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sırakaya'dan geldi. 2024'te resmen başlayacak düzenlemenin detayları belli oldu. Peki, e-Devlet geçici haberleşme başvurusu nasıl yapılır? Yurt dışı cihaz kullanım süresi nasıl uzatılır? İşte geçici haberleşme başvurusu e-Devlet ekranı..

e-Devlet geçici haberleşme duyurusu günün en çok merak edilen başlığı oldu. Son dönemde zamlandıkça zamlanan yurt dışı cihaz kayıt ücretinin 2024 yılında 31 bin 692 TL olacağı açıklandı. Milyonları ilgilendiren flaş düzenleme ardından geçici haberleşme başvurusu gündem oldu. Sosyal medyanın en çok konuştuğu geçici haberleşme e devlet ekranı araştırılmaya başladı. Çok sayıda vatandaş yurt dışı cihaz kullanım süresi kararını inceledi. Yurt dışından getirilen mobil cihazların Türkiye'de kaydedilmeden kullanılma süresinin 180 güne çıkarıldı. Peki, geçici haberleşme başvurusu nasıl yapılır? İşte merak edenler için e-Devlet geçici haberleşme başvuru ekranı..

E-DEVLET GEÇİCİ HABERLEŞME BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yurt dışı cihaz kullanım süresi açıklaması geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya 2024 yılının ilk müjdesini verdi. "Yeni yılın ilk müjdesi yurt dışı emeklilerimiz için" diyerek flaş açıklama yapan Zafer Sırakaya, "Yurt dışından emekli olup uzun süre Türkiye'de kalan vatandaşlarımızın geçici olarak ülkeye getirdikleri taşıtlar için 730 güne kadar süre ve bu sürenin tamamı kullanıldıktan sonra yurt dışından emekli olan vatandaşlarımızın taşıtıyla yeniden yurt dışına çıkış yapmasına gerek olmaksızın bir defaya mahsus olmak üzere 730 güne kadar ek süre verilmesine yönelik düzenlememiz 2024'te yürürlüğe giriyor" açıklamasını yaptı. Yurt dışından getirilen cep telefonları için, "Yeni düzenlemeyle yurt dışından gelen mobil cihazlar için Türkiye'de 120 gün olan kullanım süresi 180 güne çıkartılıyor. Yurt dışı cep telefonlarına e-Devlet üzerinden 'geçici haberleşme' başvurusu yapılmasıyla Türkiye'de kullanım süresi 2 defaya mahsus olarak 30’ar gün uzatılabilecek" denildi.

E-DEVLET GEÇİCİ HABERLEŞME BAŞVURUSU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

YURT DIŞI TELEFON KAYIT ÜCRETİ 2024

Zam trafiğine takılan yurt dışı telefon kayıt ücreti 2024 yılında uçuşa geçti. 2732TL'den 6091 TL'ye çıkan yurt dışı telefon harcı zamlandı. BTK yurt dışı telefon kullanım süresi 120 günden 180 güne çıkarılırken IMEI kayıt ücreti önce 20 bin TL’ye yükseltildi. Ardından yeni düzenleme yapıldı ve yurt dışı telefon harcı 2024 yılında 31 bin 692 TL’ye yükseltildi. 2014 yılında 119 TL olan kayıt ücreti son 10 yılda yaklaşık 270 kat artarak 31 bin 692 TL seviyesine yükseldi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber