e-Devlet Seçmen Kaydı SORGULAMA EKRANI: YSK Seçmen Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır? TC İle Seçmen Sorgulama Sayfası

31 Mart 2024 yerel seçimlere kısa süre kala vatandaşlar seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır araştırmaya başladı. Oy kullanacak olan milyonlarca vatandaş seçmen kaydı sorgulama ekranına odaklandı. Peki, seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır? İşte e-Devlet TC ile seçmen sorgulama sayfası..

Tüm Türkiye'nin ana gündemi yerel seçimler oldu. 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için geri sayım başladı. 31 Mart tarihinde sandık başına gidecek olan vatandaşlar seçmen araştırmasına başladı. 64 milyonu aşkın kişinin oy kullanacağı seçim öncesi YSK seçmen sorgulama ekranı araştırıldı. Milyonlarca vatandaş e devlet seçmen sorgulama sorgusu yaparak bilgilerini görüntüledi. Peki, seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır? İşte merak edilen TC ile seçmen sorgulama ekranı..

SEÇMEN KAYDI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Seçmen kaydı sorgulama yapacak olan vatandaşların e-Devlet sistemine giriş yapması gerekiyor. 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde oy kullanabilmek için e devlet seçmen kaydı bilgilerinizi kontrol etmeniz gerekiyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) vatandaşların hangi sandıkta oy kullanacağını e-Devlet sistemi üzerinden bildiriyor. YSK seçmen sorgulama sayfası için Nüfusa kayıtlı olunan il, T.C. Kimlik Numarası, Nüfus Kayıtlı Olduğu Sıra Numarası bilgileri isteniyor. e-Devlet seçmen kaydı sorgulama işlemi için aşağıdaki linke tıklayın. Karşınıza çıkan ekranda sizden istenen TC ve şifrenizi girdikten sonra seçmen kaydınızı görüntüleyebilirsiniz.

E-DEVLET SEÇMEN SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber