Ecem Erkek kimdir? Ecem Erkek nereli? Ecem Erkek kaç yaşında? Ne iş yapıyor?

Altın Kelebek ödül töreninde kazandığı ödül ve yaptığı konuşma ile dikkatleri üzerine çeken oyuncu Ecem Erkek, televizyon dünyasındaki başarılı kariyeriyle biliniyor. İşte Ecem Erkek'in hayatı, kariyeri ve daha fazlası:

Ecem Erkek Kimdir?

Ecem Erkek, 1989 yılında Ankara'da doğdu. Aslen Sivas İmranlılı olan Erkek, 2006 yılında Ankara Ömer Seyfettin Lisesi'nden mezun oldu. Oyunculuk tutkusunu keşfettikten sonra Mamak Belediyesi Konservatuvarı'nda tiyatro eğitimi aldı ve 2008 yılında Hacettepe Üniversitesi Türkçe Topluluğu'nda diksiyon eğitimi dersleri aldı.

2009 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu'nda kursiyerlik yaparak oyunculuk kariyerine adım atan Erkek, 2010 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Anasanat Dalı'na girdi. Bu bölümden 2015 yılında mezun oldu.

Kariyeri ve Projeleri:

Ecem Erkek'in oyunculuk kariyeri tiyatro ile başladı. Ankara Sanat Tiyatrosu'nda çeşitli oyunlarda rol aldı, aralarında "Amerikan Rüyası," "Woyzeck," "Üç Kuruşluk Opera," "Tersine Dünya," "Romeo & Juliet," ve "Şark Dişçisi" bulunmaktadır.

Televizyon dünyasına 2017 yılında "Hayat Sırları" dizisiyle adım atan Erkek, "Güldür Güldür Show" programında Naime karakterini canlandırmaktadır.

Ayrıca, Hakan: Muhafız dizisinde de kısa süreli bir performans sergiledi. 2020 yılında Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Kadın Komedi Oyuncu ödülünü kazandı.

Sanatçı aynı zamanda müzikle de ilgileniyor. Taksim Trio ile şarkılar seslendiren Erkek, çeşitli film ve tiyatro projelerinde yer aldı.

Güzel Günler Dizisi:

2022-2023 sezonunda Show TV'de yayımlanan "Güzel Günler" dizisinde "Füsun" karakterini canlandıran Ecem Erkek, performansıyla da beğeni toplamıştır. Oyunculuğu ve çok yönlü yetenekleri ile dikkat çeken Erkek, gelecekteki projeleri ile izleyicilerini merakta bırakmaktadır.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber