EKPSS tercihleri ne zaman bitecek? EKPSS başvuruları nasıl yapılacak?

2024 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) tercih süreci devam ediyor. İşte, EKPSS tercihleri ile ilgili detaylar:

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından duyurulan bilgilere göre, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulüyle kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirmeler için tercihler alınmaya devam ediyor.

Tercih işlemleri, 19 Ocak Cuma günü saat 23.59'a kadar devam edecek. Adaylar, tercihlerini https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, 2024 yılında gerçekleştirilecek atamalar konusunda yaptığı açıklamada, yeni yıl ile birlikte 2 bin 392 engelli vatandaşın atamasının gerçekleştirileceğini belirtmişti. Böylece, bu yıl kamuda toplamda 4 bin 715 engelli vatandaşın istihdamının sağlanacağını ifade etmişti.

EKPSS ile yerleştirmeler, adayların tercihlerine ve alınan puanlara göre kura usulüyle yapılacak. Tercihlerin tamamlanmasının ardından atamalar, ÖSYM tarafından belirlenen takvime göre gerçekleştirilecek. Adaylar, tercih süreci ve atama sonuçları ile ilgili gelişmeleri ÖSYM'nin resmi internet sitesinden takip edebilirler.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber