Emekli Bayram İkramiyesi ÖDEME TARİHİ: 2024 Emekli Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatacak? Zamlı Emekli Bayram İkramiyesi 2024 Ne Kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan merakla beklenene emekli bayram ikramiyesi açıkladı. Milyonlarca vatandaşın iple çektiği emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu resmen açıklandı. 2024 yılında 2 kez ikramiye alacak olan emekliler ödeme gününe odaklandı. Peki, emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte yanıtı..

2024 ocak ayında yüzde 49,25 oranında zam alan emekli aylıkları ardından yeni gündem bayram ikramiyeleri oldu. Geçim derdine düşen milyonlarca emekli bayram ikramiyesi 2024 detaylarına çevirdi. Günlerdir beklenen 2024 bayram ikramiyesi açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Emekli bayram ikramiye zammına ilişkin düzenleme TBMM Başkanlığına sunuldu. Peki, emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu? 2024 emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte o tarih..

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?

Emekli bayram ikramiyesi düzenlemesi TBMM Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Geçtiğimiz yıllarda emekliye verilen Ramazan Bayramı 2000, Kurban Bayramı 2000 olmak üzere toplam 4000 TL olan bayram ikramiyesi zamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli bayram ikramiyesi zammı yaptı ve 2000 TL olan ikramiyeler 3000 TL'ye yükseldi. "Önümüzdeki bayram bu rakamı yüzde 50 artış ile 3 bin liraya yükselteceğiz" açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan son durumu açıkladı. Emekli bayram ikramiyesi zammı öğrenen vatandaşlar ödeme takvimine odaklandı.

2024 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman verilecek merak eden vatandaşlar için hemen belirtelim ki Ramazan Bayramı bu yıl 10-11- 12 Nisan tarihleri arasında yer alıyor. Böylece Ramazan Bayramı ikramiyesi 9 Nisan tarihinden önce hesaplara geçmiş olacak. 16-17-18- 19 Haziran tarihlerine denk gelen Kurban Bayramı ikramiyeleri de 15 Haziran'dan önceki birkaç gün içinde hesaplara yatırılacak. 2024 yılında 2 bin TL'den 3 bin TL'ye çıkarılan emekli bayram ikramiyeleri öngören yasa teklifte yerini aldı. Mart ayından önce kanunlaştırılması beklenen teklifle birlikte emekli zamlı bayram ikramiyesi ödemeleri beklenmeye başladı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber