Emekli Bayram İkramiyesi SON DAKİKA: Emekli Sandığı, Bağkur, SSk Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar Olacak? Emekli Bayram İkramiyesi 2024

2024 ocak zammında hanesine yüzde 49,25 oranı yazılan milyonlarca emeklinin gözü kulağı bayram ikramiyesine çevrildi. Bu yıl emekliler yılı ilan edildi ve emekli bayram ikramiyelerinde artış sinyali verildi. Peki, emekli bayram ikramiyesi ne kadar? Emekli bayram ikramiyesi 8500 TL mi? İşte yanıtı..

Emekli bayram ikramiyesi son dakika açıklamaları araştırmaları hızlandı. 2024 ocak ayında yüzde 37,57 zam alan SSK ve Bağkur emeklilerinin zam oranları süreç içinde memurlarla eşitlendi. Son durumda yüzde 49,25 oranında zamlanan emekli maaşları ardından yılın ikinci adımına geçildi. Ramazan ve Kurban bayramlarında verilen emekli bayram ikramiyesi ne kadar merak konusu oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Hükümet olarak bu adımı atmaya hazırız" dedi. Peki, SSK emekli bayram ikramiyesi ne kadar? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? İşte emekli bayram ikramiyesi 2024..

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Her sene Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki kez ikramiye alan emekliler için umutlu bekleyiş başladı. Bu sene 10 Nisan'da başlayacak olan Ramazan Bayramı'na kısa süre kala milyonlarca vatandaşın gözü kulağı emekli ikramiyesi 2024 rakamına çevrildi. 2024 yılı emekliler için uğurlu geldi. Ramazan ayına girişe kısa süre kala emekli gündemi bayram ikramiyesi gelişmeleri oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan gelen, "Hükümet olarak bu adımı atmaya hazırız. Bu çerçevede çalışmalara kısa sürede başlayabiliriz" açıklaması ardından merak katsayısı arttı. Emekli bayram ikramiyesi 8500 TL olacağı yönünde araştırmalar yapıldı. 2023 yılında 2000 TL olan emekli bayram ikramiyelerinin 2024 yılında 3000 ile 5000 TL arasında bir rakam olacağı düşünülüyor.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 2024

Bugüne kadar emeklilere toplam 166 milyar 200 milyon TL bayram ikramiyesi ödendi. Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak 3. ikramiyeyi alan emeklilerin hesaplarına 5000 TL geçti. Yerel seçim sürecine girilmesiyle birlikte meraklı gözler emekli bayram ikramiyelerinde yapılacak artışlara çevrildi. Bilindiği üzere emekli bayram ikramiyesi zammı için Meclis onayı gerekiyor. Hükümet teknik ve bütçe çalışmalarını tamamladıktan sonra ilgili teklif TBMM'ye sunulacak. 2024 yılında bayram ikramiyelerini zamlı olarak alacak olan milyonlarca emekli Ramazan Bayramı ikramiyelerini bayram önce yani 1-7 Nisan tarihleri arasında alacağı düşünülüyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber