Emekli Maaş Farkları Resmi Gazetede Yayınlandı Mı? SSK, Bağkur, Emekli Sandığı Maaş Farkları Ne Zaman Yatacak? 4a, 4b, 4c Emekli Maaş Farkı Sorgulama Ekranı

Merakla beklenen emekli maaş farkları Resmi Gazetede yayınlandı mı merak konusu oldu. Yeni yıl zammında hanesine yüzde 42,6 zam yazılan emekliye yüzde 11,75 daha zam geldi. SSK ve Bağ-Kur emekli aylıkları memurlara eşitlendikten sonra maaş farkı sorgulama yapıldı. Peki, emekli maaş farkları Resmi Gazetede yayınlandı mı? İşte yanıtı..

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren flaş açıklama geldi. 2024 yılında hanesine yüzde 37,57 zam yazılan SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 5 ek zam aldı. Kabine Toplantısı ardından emeklilerin gündemi bir kez daha değişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm emeklilerin zam oranlarını eşitledi. Memur ve memur emeklilerine verilen yüzde 49,25'lik zam SSK ve Bağkur emeklilerine de verildi. Son durumun belli olmasıyla gözler maaş farklarına çevrildi. Peki, emekli maaş farkları Resmi Gazetede yayınlandı mı? Emekli maaş farkı ne kadar? SSK emekli maaş farkı ne zaman yatacak? İşte 4a, 4b, 4c emekli maaş farkı..

4A, 4B, 4C EMEKLİ MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan son dakika açıklaması yaptı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranının yüzde 49,25 oldu. 4a, 4b, 4c emekli zammı ardından tüm maaşlar eşitlendi. Yeni zam oranı ardından memur ve emekli zammı eşitlenmiş oldu. Emeklilerin ana gündemi olan 4c emekli maaş farkı sorgulama işlemleri hızlandı. SSK, Bağkur ve Emekli sandığı maaş farkı ödemeleri yapılmaya başladı. 15 Ocak'tan bu yana ödenmeye devam eden maaş farkları ocak ayı sonuna kadar tamamlanmış olacak. Emekli maaş farkları ne zaman yatacak sorusunun yanıtı böylece verilmiş oldu.

EMEKLİ MAAŞ FARKLARI RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI MI?

Emekli maaş farkları Resmi Gazete'de yayınlandı mı sorusuna Vedat Işıkhan, "SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin emekli aylıklarındaki artışı ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25'e yükseltiyoruz. Böylece tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlamış olduk. Hiç bir ayrım yapmaksızın tüm emeklilerimize Ocak 2024 itibariyle ilk 6 ay için emekli maaşlarında aynı oranda artış sağlıyoruz. Tüm emeklillerimize hayırlı olmasını diliyorum. Ocak ve Temmuz aylarında emeklilerimizin aylıkları artmakta temmuz ayında da memurlar için toplu sözleşmenin, SSK ve Bağ-Kur içinde de mevzuat çerçevesinde emekli aylıkları artacak. Teklifimiz Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra oluşan aylık farkları 1 haftada ödenecek" dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber