EMEKLİ SEYYANEN ZAM SON DAKİKA: Emekliye Seyyanen Zam Verilecek Mi BELLİ OLDU! Emekliye Seyyanen Zam Var Mı?

Yerel seçim öncesi seslerini yükselten emekliler seyyanen zam gelecek mi merak içinde kaldı. Emeklilerden seyyanen zam talebi gelmeye devam ederken hükümetin cevabı merak konusu oldu. AK Parti emekli seyyanen zam son dakika açıklaması yaptı. Peki, emekliye seyyanen zam verilecek mi? İşte yanıtı..

Geçim derdine düşen milyonlarca emekli ellerini hükümete açtı. 2024 ocak zammında memur ve işçi emeklilerinin oranları yüzde 49,25 olarak eşitlendi. Yılın 3. ayı bitmeden evdeki hesap çarşıya uymadı. Yüksek enflasyon karşısında iyice eriyen emekli maaşlarına çözüm arayışı başladı. Bu noktada çok sayıda vatandaş emekli maaşına seyyanen zam gelişmelerine odaklandı. Peki, emekliye seyyanen zam verilecek mi? Emekliye seyyanen zam var mı? İşte emekli seyyanen zam yanıtı..

EMEKLİ SEYYANEN ZAM SON DAKİKA

Milyonlarca vatandaşın gündeminde ilk sırada yer alan seyyanen zam son dakika açıklaması geldi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekliye seyyanen zam tartışmalarına son noktayı koydu. Emekli zammına ilişkin herhangi bir çalışmaları olmadığını söyleyen Abdullar Güler, "Bizim biraz bu tür sözleri söylerken insanlarımızı da üzmeyecek, hayal kırıklığına uğratmayacak bir ciddiyeti sergilememiz lazım. Dedikleri gibi 5-10 bin liralık çalışmamız yok. Maalesef ama bunu neye göre söylediler hangi rakamları neye göre kıstas alıyorlar hangi bütçe imkanlarına kıstas alıyorlar maalesef bu konuda benim bilgim yok" diyerek seyyanen zam kapısını kapattı.

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM VERİLECEK Mİ?

Emekliye seyyanen zam ne zaman verilecek sorusunun yanıtı hayır verilmeyecek. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yapılan AK Parti Kütahya mitinginde, "En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı ömrünü kendisinin ve ailesinin geçimi için harcamış vatandaşlarımız için yeterli mi? Elbette değil. Peki emekli maaşlarını arzu ettiğimiz düzeye nasıl yükselteceğiz? Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, daha çok gelir elde edecek, ortaya çıkan kazançtan da emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz" demişti. Yerel seçim öncesi emeklilere zam sinyalleri böylece yanıtsız kaldı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber