EMEKLİ TEMMUZ MAAŞ ZAMMI SON DAKİKA: SSK, Bağkur Emekli Maaşı 5 Aylık Zam Farkı TABLOSU! Emekli Enflasyon Oranı Kaç Oldu?

Emekli ve memur maaş zammı son dakika gündeme geldi. Haziran ayına girişle birlikte emekli memur temmuz zam oranı hesaplanmaya başladı. 3 Haziran enflasyon oranı yüzde 3,37 olarak açıklandı. 6 aylık enflasyon oranlarına göre şekillenen memur emekli zam oranı hesaplandı. Peki, emekli maaş zammı yüzde kaç olacak? İşte emekli maaş zammı tahmini...

Milyonların gündeminde ilk sırada yer alan emekli zam oranı şekillendi. 3 Haziran Pazartesi günü açıklanan Mayıs ayı enflasyon oranı aylık yüzde 3,37 oldu. 5 aylık enflasyon oranının açıklanmasıyla emeklilerin beklediği zam farkı tablosu netleşti. Haziran ayı enflasyon oranlarının Temmuz ayında açıklanmasıyla emekli temmuz zammı son durum açığa çıkacak. Bağ-Kur ve SSK emekli zammı merak eden vatandaşlar için 5 aylık zam farkı güncel hali geldi. Peki, emekli maaş zammı yüzde kaç olacak? İşte emekli maaş zammı tablosu...

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren emekli temmuz zammı için geri sayım başladı. Türkiye İstatistik Kurumu mayıs ayı enflasyon verisi aylık yüzde 3,37 yükselişle açıklandı. Yıllık enflasyon ise yüzde 75,45 oldu. 2024 yılının ilk 5 ayının enflasyon oranının belli olmasıyla SSK ve Bağkurlu emekliler için hesaplamalar başladı. Emeklileri ilgilendiren yılın beşinci enflasyon verisiyle maaş zammı tablosu geldi. Ocak ayı için yüzde 6,70, Şubat ayı için yüzde 4.53, Mart ayı için yüzde 3.16, Nisan ayı için yüzde 3,18, Mayıs ayı için de yüzde 22.7 enflasyon farkını şimdiden hak edilmiş oldu.

EMEKLİ MAAŞ ZAM ORANI 2024

Emekli maaşlarının son hali haziran ayı enflasyon oranına göre hesaplanacak. Haziran ayı enflasyon oranı Temmuz ayında açıklanacak. 2024 ilk 5 ayı için şimdiden yüzde 18,70 kazanan emeklilerin maaşlarındaki son zam oranıyla resmi tutar oluşacak. Memur ile memur emeklisi aylıklarına yansıyacak olan zam farkı temmuz ayında netleşecek. 2024'ün ilk 6 ayında yüzde 15, ikinci 6 ayında yüzde 10, 2025'in ilk 6 ayında yüzde 6, ikinci 6 ayında yüzde 5 zam yapılacak. Bu zam oranları enflasyonun altında kalırsa gerçekleşecek. Enflasyonun zam oranlarından yüksek çıkması durumunda memur ve memur emekli maaş farkı alacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber