Emeklilere 5000 TL ikramiye yattı mı, ne zaman ödenecek? 29 Ekim emekli ikramiyesinde son durum ne?

Milyonlarca işçi, SSK ve Bağ-kur emeklisinin merakla beklediği 5000 TL ikramiye ödemesinin tarihi belli oldu. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı nedeniyle çalışmayan emeklilere tek seferlik 5000 TL ödeme yapılacağı müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vermişti. Bu özel ödemeyle ilgili tarihi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıkladı.

Bakan Işıkhan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Ödemeler kasımın 15'ini geçmeyecek gibi duruyor." ifadelerini kullandı. Emekliye ödenecek olan bu ikramiye, toplamda 12,2 milyon emekliyi ilgilendiriyor. Ödemelerin bütçeye toplam maliyeti ise 61 milyar lira olarak belirlendi.

Ancak bu ödemelerden her emekli faydalanamayacak. TBMM'de kabul edilen maddeye göre; 1-31 Ekim 2023 arası herhangi bir tarihte çalışan emekliler, sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar, yaşlılık aylığı almaya devam edip belirtilen iş yerlerinde çalışanlar bu ödeme kapsamında olmayacaklar. Ayrıca, birden fazla gelir ve aylık alan emeklilere en fazla ödemeye imkan veren bir dosya üzerinden ödeme yapılacak.

Yersiz yapılan ödemelerde, ilgilinin almakta olduğu gelir veya aylıklarından yüzde 25 oranında kesinti yapılacak. Eğer bu mümkün değilse, genel hükümler uyarınca geri alınma yoluna gidilecek.

Bu ödemelerin tüm emeklileri sevindireceği ve ekonomik olarak bir nebze olsun rahatlatacağı düşünülüyor. Emeklilerin ödeme tarihini dört gözle beklediği bu dönemde, ödemelerin zamanında yapılması büyük önem taşıyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber