Emekliye Ek Zam Müjdesi FLAŞ AÇIKLAMA! Emekliye Ek Zam Kimlere Verilecek? Emekliye Ek Zam Var Mı? En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar 2024?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin dört gözle beklediği ek zam gelişmesinde son evreye girildi. 7500 TL en düşük emekli aylığının yükseltilmesine ilişkin farklı senaryolar masaya geldi. İlk Kabine Toplantısı ardından açıklanacak emekliye ek zam müjdesi detayları geldi. Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar 2024? Emekli maaşı ne kadar oldu? Emekliye ek zam Meclis'ten geçti mi? İşte yanıtı..

Emekli olunca ne kadar maaş alırım araştırmasına girişen vatandaşlara son durum mesajı geldi. Emeklilerin beklediği ek zamda son viraja girildi. Refah payı ve en düşük emekli maaşı olmak üzere 2 düzenleme yapılacak olan emekli hanelerinde ek zam pazarlıkları başladı. Devletten maaş alan milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin beklediği an geldi. Asgari ücretin 17 bin 2 TL, memur zammı yüzde 49,25 olduğu günümüzde emekliye ek zam düzenlemesi yapılacak mı merak konusu oldu. Emekliye ek zam müjdesi yola çıktı. Yasa teklifi Meclis'e gelmek üzere hazırlandı. Vatandaşların en düşük emekli maaşı ne kadar 2024, emekli zammı ne kadar oldu sorularının yanıtı geldi. Peki, 7500 TL alan Bağkur emekli maaşı ne kadar oldu? Emekli ek zam Meclis'ten geçti mi? İşte emekli maaşı son durum..

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR 2024?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gündeminde ilk sırada yer alan emekli maaş zammı belli oldu. 2024 yılı ilk 6 ayında geçerli olacak memur ve memur emekli zammı yüzde 49,25 oldu. SSK ve Bağkur emeklilerine ise yüzde 37,57'lik oran geldi. Ay sonunu zor getiren emekliler için ek zam formülleri üzerinde çalışmalar başladı. TÜİK 2023 enflasyon oranını yüzde 64,77 olarak açıkladı ve zamlar belirlendi. Emeklilerin zam oranının 37,57'de kalması kamuoyunda beklentiler oluşturdu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve ekibi çalışmaları başlattı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye bakanlıkları düzenleme için hazırlıklarını tamamladı. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL az kalınca ek zam hesapları başladı. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren en düşük emekli aylığının yükseltilmesi çalışmalarında farklı senaryolar oluştu. En düşük emekli maaşı ne kadar 2024 sorusunun yanıtı Kabine Toplantısı ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilan edilecek.

EMEKLİYE EK ZAM MÜJDESİ

Emekliye ek zam meraklı bekleyiş başladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, merakla beklenen emekli zammı açıklamasında, "Emeklileri enflasyona ezdirmeme prensibimizden uzaklaşmış değiliz ve tüm gayreti sarf ediyoruz. Memur ve memur emeklileri sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkına hak kazanıyor. Toplu sözleşme gereği memur ve memur emeklileri yüzde 15 zam alacak. Buna ek olarak önceki 6 aydan yüzde 29,78'lik enflasyon farkına hak kazandılar. Bu da kümülatif olarak yüzde 49,25 zam anlamına geliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise 6 ayda bir oluşan enflasyon kadar zam alıyor. Son 6 aydaki enflasyon yüzde 37,57 olduğu için işçi ve esnaf emeklilerinin zam oranı bu seviyede kaldı" dedi. 2024 yılı zam oranlarındaki eşitleme refah payı ayarlamasıyla SSK ve Bağ-Kur emeklileri arasında 6 aylık enflasyon ve toplu sözleşmeden kaynaklı 11,68'lik fark oluştu. Bu durum gerçekleşirse temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı memur emeklilerinden fazla olacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber