EMEKLİYE SEYYANEN ZAM SON DAKİKA: Emekliye Seyyanen Zam Var Mı? Seyyanen Zam Ne Demek?

TÜİK 6 aylık enflasyon oranı ardından memur emeklilerinin hanesine yüzde 19,31 zam, SSK ve Bağkur emeklilerine ise yüzde 24,73 zam yazıldı. Temmuz ayında zamlı maaş alan emeklilerin gündemi seyyanen zam detayı oldu. Peki, emekliye seyyanen zam var mı? İşte emekliye seyyanen zam son dakika gelişmesi..

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren emekliye seyyanen zam son dakika gelişmeleri takibe alındı. TÜİK haziran ayı enflasyon oranı aylık 1,64 yıllık 70,60 olarak açıklandı. Memur maaşlarına gelen zammın ardından SSK ve Bağkurlular için düzenleme yapılıp yapılmayacağı merak edildi. Temmuz ayı zamlı maaşlarını alan vatandaşlar arama motorlarında emeklilere seyyanen zam verilecek mi sorgusuna başladı. Peki, emekliye seyyanen zam var mı? Seyyanen zam ne demek? İşte merak edilenler..

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM SON DAKİKA

Emekliye seyyanen zam 3 Temmuz Çarşamba günü açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamlarının ardından netlik kazandı. Yüzde 24.73 oranındaki zammın sadece kök maaşları etkilemesi sebebiyle en düşük emekli maaşlarında 12,500 TL oldu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "10 bin TL'nin altında emekli maaşı alan emeklilerimizin Hazine ve Maliye Bakanlığımızın bütçe desteği ile bunların 12 bin 500 TL'ye tamamlanmasıdır. Herhangi bir şekilde seyyanen zam gibi bir durum söz konusu değildir. Biz bütün emeklilerimize bu ay içerisinde enflasyon rakamları noktasında oran neyse, enflasyona ezdirmeme noktasında bu zamları yaptık. Şu anda yansımış durumda" diye konuştu.

SEYYANEN ZAM NE DEMEK?

Seyyanen zam ne demek temelde tüm çalışanlara eşit zam yapılması anlamına geliyor. Belli bir çalışan grubuna yüzdelik zam değil de eşit zam yapılmasını ifade ediyor. Yüzdelik zamda herkes maaşına göre farklı zam alıyor. Örneğin seyyanen zam olduğunda oran 200 TL ise herkesin maaşı 200 TL olarak artıyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber