Emekliye yüzde 11,68 ek zam müjdesi! 2024 Ocak SSK ve Bağ-Kur emekli zammı ne kadar, kaç TL oldu ve yüzde kaç zam geldi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan ek zam oranını açıkladı. Yapılan son dakika açıklamasına göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 49,25 zam yapıldı. Bu oranla birlikte, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur emeklileri arasındaki maaş farkı ortadan kaldırılmış oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla daha önce yüzde 37,57 olarak açıklanan enflasyon zammına, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda torba teklife eklenen önergeyle yüzde 5'lik refah payı eklenmişti. Böylece emekli maaşlarındaki artış oranı yüzde 42,6'ya yükselmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarındaki artışı ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25'e çıkardıklarını belirtti. Bu artışla birlikte, emekli aylıklarına yüzde 11,68 ek zam yapılmış oldu.

Yapılan ek zammın ardından en düşük emekli maaşı 10 bin liraya çıkarıldı. Emeklilere yapılan bu zam, SSK ve Bağ-Kur emeklilerini de kapsayarak emekliler arasındaki eşitsizliği ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Bakan Işıkhan, açıklamasında ek zamların Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından 1 hafta içerisinde emekli vatandaşların hesaplarına yatırılacağını belirtti. Bu gelişme, emekli vatandaşlar arasında memnuniyetle karşılanırken, yeni düzenlemelerin Meclis Genel Kurulu'nda görüşülerek yasalaşması bekleniyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber