EMEKLİYE YÜZDE 15 İNDİRİM SON DAKİKA RESMEN BAŞLADI! Emekli Destek Paketi Nedir, Nasıl Kullanılır? Emekli Yüzde 15 İndirim Nerede Kullanılır?

Milyonlarca emeklinin yüzünü güldüren yüzde 15 indirim duyurusu geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan resmen duyurdu. Emeklilerin yılında yıl sonuna kadar yüzde 15 indirim kampanyası hayata geçti. 21 Mayıs Salı günü itibariyle yürürlüğe girdi. İşte detaylar..

Hayat şartları karşısında zor durumda olan milyonlarca emekli gözlerini hükümete çevirdi. Zor günleri ardında bırakmak isteyen vatandaşlar devletten gelecek yardımları mercek altına aldı. Sağlıktan seyahate, haberleşmeden ulaştırmaya kadar çok sayıda kategoride geçerli olan emekli indirimi için düğmeye basıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni emekli desteğini açıkladı. Peki, emekli yüzde 15 indirim nerede kullanılır? Emekli destek paketi nedir? İşte merak edilenler..

EMEKLİYE YÜZDE 15 İNDİRİM SON DAKİKA

Emeklilere kamu sosyal tesislerinde yüzde 15 indirim imkanı tanıyan düzenleme yürürlüğe girdi. Resmi Gazete 21 Mayıs tarihli sayısında yer alan emekli indirimi resmen başladı. Kamu hizmetlerinden indirimli ya da ücretsiz yararlanabilme şartlarını düzenleyen Cumhurbaşkanı kararının ardından kamu kurum kuruluşlarına ait sosyal tesislerde emeklilere yüzde 15 indirim yapılacak. İşte tüm emeklilerin faydalanabileceği indirimli uygulamalar listesi..

EMEKLİ DESTEK PAKETİ İNDİRİMLERİ

  1. Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtlar 1 aylık dönemde emekliler tarafından ücretsiz kullanılacak.
  2. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki tesisler tüm emeklilere ücretsiz olarak açılacak.
  3. Emekliler tüm illerde bulunan kamuya ait misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konuk evlerinden yüzde 15 indirimli kalabilecek.
  4. PTTcell tarafından oluşturulan emeklilere özel paket kullanılacak.
  5. PTT Kargo’da emeklilere özel indirim yapılacak.
  6. TCDD Demiryolları ana hat trenlerinde yüzde 10 indirim yapılacak.
  7. TROY ile bankalarla yapılan protokollerde emekli kartları aracılığı ile fatura ödeyenlere eczane ve market harcamalarında belirlenen üst limit dahilinde giyim mağazalarında indirimler yapılacak.
  8. Haberleşme, ulaşım, zincir marketlere ve online pazar yerlerine kadar birçok anlaşma emekliler için uygulanacak.
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber