EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI FLAŞ GELİŞME: En Düşük Emekli Maaşı Alanları İlgilendiren Yeni Formül Masaya Geldi! En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?

Geçim derdine düşen milyonlarca emeklinin gündemi en düşük emekli maaşı gelişmeleri oldu. Temmuz zammı öncesi yeniden masaya yatırılacak olan en düşük emekli maaşı son dakika açıklaması geldi. Ocak ayında 10 bin TL'ye yükselen en düşük emekli aylığı yeni formüller geldi. İşte detaylar..

SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisi olmak üzere 16 milyon vatandaşı direkt olarak etkileyen emekli aylıklarında son durum merak konusu oldu. 2024 Ocak ayında gruplar arasındaki farkı kapatmak adına % 49,25 oranında zam yapıldı. Yeni yılla birlikte en düşük emekli maaşı 2024 7500 TL bandından 10.000 TL'ye yükseltildi. Yılın 4. ayında hayat pahalılığı karşısında ne yapacağını şaşıran vatandaşlar gözlerini temmuz zammına çevirdi. Hükümet 3 farklı formül üzerinde durmaya başladı. Peki, en düşük Bağkur emekli maaşı ne kadar olacak? İşte yanıtı..

EMEKLİ MAAŞI ARA ZAM VAR MI?

Emekli zammı son dakika açıklamaları çok sayıda vatandaş tarafından takibe alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan gündemin en merak edilen başlıklarına açıklık getirdi. 2024 asgari ücretin net 17.002,12 TL, brüt 20.002,50 TL olarak belirlendiği Türkiye'de asgari ücretin temmuz ayında ara zam alıp almayacağı belli oldu. Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de Vedat Işıkhan asgari ücrete ara zam kapılarını kapadı. Asgari ücret yanı sıra en düşük emekli aylığı da merak edilen başlıklardan oldu. Temmuz ayından önce emekliye ek zam yapılmayacağını söyleyen Vedat Işıkhan, enflasyon ve sözleşme kaynaklı farkların temmuzda emekli maaşlarına yansıyacağını ancak başka bir zam yapılmayacağını belirtti.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 2024

Türkiye İstatistik Kurumunun açıkladığı mart ayı enflasyon verilerine göre memur ve emeklilerin zam oranı belli oldu. 3 aylık enflasyon farkı SGK ve Bağ-Kur emeklileri için ocak ayında yüzde 6,70, şubat ayı için yüzde 4,53 ve mart ayı için 3,16 oranında oldu. Mayıs ayında tepe noktaya çıkması beklenen enflasyon için Merkez Bankasının tahmini yüzde 73 oldu. Hal böyle olunca 6 aylık enflasyonun yüzde 24'ü bulacağı düşünüldü. Bu durumda en düşük emekli aylığının 13-14 bin bandına çıkması gündeme gelebilir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber