EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU SON DAKİKA: En Düşük Emekli Aylığı Temmuz Zammı! En Düşük Emekli Maaşı Kaç Lira Oldu?

Merakla beklenen 6 aylık enflasyon rakamlarının netleşmesiyle SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zam oranı yüzde 24,73 olarak belirlendi. Yılın ikinci yarısında geçerli olacak emekli maaş zamlarının ardından en düşük emekli aylığı yükselişe geçti. Peki, en düşük emekli aylığı ne kadar oldu? İşte yanıtı..

Yılda 2 kez zamlanan emekli aylıklarında ocak hesaplamaları ardından gözler yeni zam dönemine çevrildi. 3 Temmuz Çarşamba günü açıklanan TÜİK haziran enflasyon oranı aylık 1,64 yıllık 71,60 olarak açıklandı. Yılın ikinci yarısında emekli ve memurlara verilecek zam oranı netleşirken en merak edilen başlık en düşük emekli aylıkları oldu. Kök maaşlara uygulanacak temmuz emekli zammıyla en düşük emekli maaşı alanların yeni tutarı belli oldu. Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar oldu son dakika? İşte en düşük emekli aylığı temmuz zammı..

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI NE KADAR OLDU?

Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği en düşük emekli aylığı ne kadar oldu 12,500 TL olarak açıklandı. 16 Temmuz Salı günü açıklama yapan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "Emeklilerimize dosya bazında 10 bin TL olarak asgari ödeme tutarını 12 bin 500 TL’ye yükseltiyoruz. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmasına, hizmet edecek kayıt dışılıkla mücadelemize katkı sağlayacak bu düzenlemelerin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber