Engelli bireysel eğitim desteği 2024 ne kadar oldu? Engelli eğitim desteği kaç TL?

Engelli bireylerin eğitim süreçlerine yönelik desteklerde 2024 yılına dair önemli bir güncelleme yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kararlarla birlikte, özel eğitim okulları ve rehabilitasyon merkezlerinde engelli bireylere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı belirlendi. İşte, Resmi Gazete'de yayınlanan kararın detayları:

Yeni Belirlenen Destek Tutarları:

  • Bireysel Eğitim: Aylık 4.692 TL (Katma değer vergisi hariç)
  • Grup Eğitimi: Aylık 1.314 TL

Finansman Kaynağı:

Yapılan güncelleme ile belirlenen destek tutarları, Millî Eğitim Bakanlığı bütçesine özel bir ödenek ayrılarak karşılanacak. Ancak, belirlenen tutarları aşan kısmın ilgililer tarafından karşılanması gerekecek.

Kimlere Yönelik:

Bu destek eğitim programları, görme, işitme, zihinsel, bedensel yetersizliği olan bireyleri, dil ve konuşma, özel öğrenme güçlüğü, otizm spektrum bozukluğu olan bireyleri kapsamaktadır. Bu alanda destek eğitim programına katılan bireyler ve aileleri, güncellenen destek tutarlarına dair detayları öğrenerek süreci yönetebilecekler.

Bu kapsamlı güncelleme, engelli bireylerin daha etkili ve özgün bir eğitim süreci geçirmelerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber