Erkan Kandemir kimdir? Erkan Kandemir nereli, evli mi? AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir hangi görevlerde bulundu?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, yaptığı açıklamada, "İnşallah çok da gecikmeden, yılbaşı gelmeden adaylarımızı açıklamak suretiyle iyi bir saha çalışmasıyla, yerel seçimlere yoğun bir şekilde teşkilatlarımızla birlikte girmiş olacağız" dedi. Bu açıklama sonrasında Erkan Kandemir kimdir, nerelidir gibi sorular vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı.

Erkan Kandemir Kimdir? Erkan Kandemir, 2 Eylül 1981 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Rizeli olan Kandemir, Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. İngiltere'de Kingston Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi üzerine yüksek lisans, King's College London'da Ortadoğu Araştırmaları bölümünde ikinci yüksek lisans eğitimini tamamladı. Ayrıca, Cambridge Üniversitesi Uluslararası İlişkiler programına katıldı.

Siyasi kariyerine AK Parti'nin kuruluşu ile başlayan Erkan Kandemir, AK Parti İstanbul Gençlik Kolları'nda çeşitli görevlerde bulundu. 2014 yılında Başbakan danışmanlığı görevine getirildi ve aynı yıl Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakan Yardımcısı olarak atanarak aktif siyasete döndü. 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti İstanbul Milletvekili olarak seçildi. Halen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Erkan Kandemir Evli mi? Erkan Kandemir evlidir ve üç çocuk babasıdır. İngilizce diline hakim olan Kandemir, siyasi kariyerinin yanı sıra çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde de yer almıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber