Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu kimdir?

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, partisinden görüş ayrılıkları nedeniyle istifa ettiğini duyurdu. Bu istifa, siyasi kulislerde geniş yankı uyandırdı. Hatipoğlu'nun bu kararının ardından, onun hayatı ve kariyerine dair bilgiler gündeme geldi.

İdris Nebi Hatipoğlu Kimdir?

1975 yılında Eskişehir'de doğan İdris Nebi Hatipoğlu, eğitim hayatına Bilkent Üniversitesi'nde muhasebe bölümünde ön lisans eğitimi ile başlamış, ardından Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olmuştur.

Hatipoğlu, 2006-2007 sezonunda Eskişehirspor Kulübü'nün başkanlığını üstlenmiş ve bu göreviyle Eskişehir spor camiasında önemli bir yer edinmiştir. Başkanlık döneminde, o dönem Eskişehir milletvekili olan Kemal Unakıtan'ın aracılığıyla kulübe kaynak aktarılması sağlanmış ve Eskişehirspor, Süper Lig'e yükselme başarısı göstermiştir.

Siyasi kariyeri boyunca birçok önemli görevde bulunan Hatipoğlu, 28. dönem TBMM'ye milletvekili olarak seçilmiştir. Mecliste, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda görev almıştır. İyi derecede İngilizce bilen Hatipoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.

Hatipoğlu'nun, İYİ Parti'den istifasının ardından siyasi kariyerine nasıl bir yön vereceği ve hangi adımları atacağı merak konusu olmuştur.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber