Ethereum ETF Onayı Nedir? Ethereum ETF Onayı Ne Zaman, Saat Kaçta? SEC VanEck Ethereum ETF Kararı

Kripto para piyasasını hareketlendiren Ethereum ETF onayı araştırmaları hızlandı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) spot Ethereum borsa yatırım fonu (ETF) başvuruları için nefesler tutuldu. Peki, Ethereum ETF onayı nedir? Ethereum ETF onayı ne zaman, saat kaçta? İşte yanıtı..

Ethereum ETF onayı nedir sorusuna yanıt arayan milyonlarca vatandaş için kritik tarih geldi. BD merkezli BlackRock, VanEck ve Fidelity gibi birçok şirket Ethereum ETF başvurusu yaptı. Bitcoin gibi Ethereum için de spot ETF'lerle geleneksel borsalarda işlem görmesi talep edildi. Peki, Ethereum ETF onayı ne zaman? Ethereum ETF onayı saat kaçta? İşte merak edilenler..

ETHEREUM ETF NEDİR?

Çok sayıda yatırımcının gündemine giren Ethereum ETF Ethereum'un fiyat hareketini takip ediyor. Yatırımcıların geleneksel ve düzenlenmiş borsaları kullanarak Ethereum'un fiyat hareketlerinden yararlanmalarına imkan veriyor. Kripto para cüzdanları kurmak ve yönetmek gibi karmaşık işlemler bu sayede uygulanmıyor. SEC VanEck Ethereum ETF kararı için 23 Mayıs günü bekleniyor.

ETHEREUM ETF ONAYI SAAT KAÇTA? NE ZAMAN?

Daha önce erteleme kararı verilen ETF başvuruları son dakika gelişmesi geldi. 3 defa erteleme hakkı bulunan SEC Ethereum ETF onayı 23 Mayıs 2024 Perşembe günü sonuna kadar yapılacak. VanEck Ethereum ETF için olumlu ya da olumsuz kararın verilmesi bekleniyor. Kripto para piyasasında yükseliş hakimken Ethereum ETF onayına kesin gözüyle bakılıyor. 3800 doları geçen Ethereum yanı sıra Bitcoin fiyatı 70 bin doları geçti. Uzmanlar spot Bitcoin ETF onayı ardından Ethereum için umutların tükenmediğini ancak ilerleyen süreçte SEC Başkanı Gary Gensler'in açıklamalarıyla beklentinin negatif yönde değiştiğini düşünüyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber