Euro 2024 kura çekimi ne zaman ve hangi tarihte? Euro 2024 kura çekimi Türkiye hangi torbada?

A Milli Futbol Takımımız, Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na gitmeye hak kazanmak için bugün Galler ile kritik bir maça çıkacak. Bu müsabakanın ardından ise gözler, 2 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Euro 2024 kura çekimine çevrildi.

Kura Çekimi Ne Zaman? Hangi Torbada Hangi Takımlar Olacak?

Euro 2024 kura çekimi, Almanya'nın Hamburg kentinde 2 Aralık Cumartesi günü saat 18.00'de gerçekleşecek. Bu kura çekimine, 24 takım arasında yer alacak olan A Milli Futbol Takımımız da katılacak. Ancak, dünkü eleme maçları sonucunda millilerimiz 1. torbada yer alamayacak.

Milli takımımız, grubunu lider bitirmesi durumunda 2. torbadan, ikinci sırada tamamlaması halinde ise 3. torbadan kura çekimine katılacak. Şu anki duruma göre oluşabilecek muhtemel torbalar şu şekilde:

1. Torba: Almanya, Portekiz, Fransa, Belçika, İngiltere, İspanya

2. Torba: Türkiye, Macaristan, Danimarka, Avusturya, Arnavutluk, Romanya

3. Torba: İskoçya, Hollanda, Sırbistan, Hırvatistan, İtalya, Slovenya

4. Torba: Slovakya, Çekya, İsviçre, Play-off'tan gelecek 3 takım

A Milli Futbol Takımımız, Galler karşısında alacağı bir galibiyetle grubunu lider tamamlayarak kura çekimine daha avantajlı bir konumda girebilir. Galler'e mağlup olması durumunda ise Hırvatistan'ın Ermenistan'a puan kaybetmesini bekleyecek.

Sporseverler, bu kritik mücadeleyi ve kura çekimini heyecanla beklerken, Türkiye'nin Euro 2024 yolundaki kaderi şekillenmeye başlayacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber