Fatih Karahan kimdir, nereli, kaç yaşında? Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan kariyeri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı görevine atanan Fatih Karahan'ın biyografisi merak ediliyor. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Hafize Gaye Erkan'ın görevden alınması ile yerine Fatih Karahan başkan olarak atandı. Peki, yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte, Fatih Karahan'ın biyografisi ve hayatı...

FATİH KARAHAN KİMDİR?

1982 yılında Eskişehir’de doğan Karahan, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinde tamamlamıştır. 2012 yılında Pennsylvania Üniversitesi’nde Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamlayarak akademik kariyerine başlamıştır.

Çalışma hayatına 2012 yılında New York Merkez Bankası’nda ekonomist olarak adım atan Fatih Karahan, burada İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı gibi önemli görevlerde bulunmuştur. Aynı zamanda Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görev almıştır.

Kariyerindeki başarıları ve uzmanlığı, Karahan'a 2022 yılında Amazon'da kıdemli ekonomist olarak görev teklifi getirmiştir. Kariyerine Amazon'da devam ederken, Kasım 2022'de Başekonomist görevine atanmıştır.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na 28 Temmuz 2023 tarihinde Başkan Yardımcısı olarak atanmış olan Fatih Karahan, 3 Şubat 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Merkez Bankası Başkanlığı görevine getirilmiştir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber