Fatma Girik Ne Zaman Öldü? Fatma Girik Çocukları Var Mı? Fatma Girik Neden Öldü? Fatma Girik Ölüm Tarihi

Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın ile birlikte Dört Yapraklı Yonca'nın yapraklarından olan Fatma Girik ölüm tarihi merak edildi. Türk sinemasına damgasını vuran Fatma Girik ölümünün ikinci yıl dönümünde anıldı. Peki, Fatma Girik ne zaman öldü? Fatma Girik neden öldü? İşte yanıtı..

Fatma Girik ölüm tarihi merak konusu oldu. Milyonlarca vatandaşın sevdiği isimlerden olan Fatma Girik hayatı araştırılmaya başladı. Türkan Şoray Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın ile birlikte Dört Yapraklı Yonca'nın yapraklarından biri olarak kabul edilen Fatma Girik ölüm yıldönümü unutulmadı. Türk sinemasına damgasını vuran Fatma Girik ölümünün ikinci yıl dönümünde Şişli Belediyesi tarafından düzenlenen programda anıldı. Fatma Girik kimdir merak eden vatandaşlar için Fatma Girik hayatı derlendi. Unutulmaz Fatma Girik Cüneyt Arkın filmleri sıralandı. Peki, Fatma Girik ne zaman öldü? Fatma Girik çocuklar var mı? Fatma Girik neden öldü? İşte Fatma Girik hayatı..

FATMA GİRİK NEDEN, NE ZAMAN ÖLDÜ?

12 Aralık 1942 yılında İstanbul Sultanahmet'te doğumlu olan usta oyuncu Fatma Girik yaşama veda etti. Tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle 24 Ocak 2022 tarihinde hayatını kaybeden unutulmaz oyuncu Fatma Girik Muğla'nın Bodrum ilçesine defnedildi.

FATMA GİRİK KİMDİR? KAÇ YAŞINDA ÖLDÜ? NERELİ?

Usta oyuncu Fatma Girik 12 Aralık 1942 yılında İstanbul Sultanahmet'te doğdu. Cağaloğlu Kız Lisesinde okurken 14 yaşında figüran oldu. Sinemaya adım atan Fatma Girik, 15 yaşında Leke filminde oynadı. Ardından Ölüm Peşimizde adlı filmdeki rolüyle ünlendi. Hayatı boyunca hiç ayrılmadığı eşi Memduh Ün 2017'de yılında vefat etti. Eşi için, "Evimin damı, çatısı çöktü. Hala inanamıyorum öldüğüne. Bazen Bodrum merkeze iniyorum. Bakıyorum saat geç oldu. Aklıma Memduh geliyor. Eve geç kalmayayım, bekler, ilaçları geç kalır diye. Sonra birden nereye yetişeceğim, o artık yok ki diyorum" diyen Fatma Girik Türk halkının sevgisini kazandı.

FATMA GİRİK CÜNEYT ARKIN FİLMLERİ

Memiş İş Peşinde

Leke

İstiklal Uğrunda

Çakır Eminem

Üsküdar İskelesi

Vatan ve Namus

İki Damla Gözyaşı

Duvaksız Gelin

Küçük Beyefendi

Cengiz Han'ın Hazineleri

Bulunmaz Uşak

Yaralı Aslan

Köye Giden Gelin

Keşanlı Ali Destanı

Kartalların Öcü

Hırsız

Karakolda Ayna Var

Avare Kız

Yaprak Dökümü

Sürtüğün Kızı

Köroğlu

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber