Fırında Hindi But Tarifi KAÇIRMAYIN: Hindi Eti Nasıl Marine Edilir? En Leziz Hindi Dolma Tarifi! Hindi Pilavı Nasıl Yapılır?
Yılbaşı sofralarının enlerinden olan fırında hindi tarifi geldi. 2024 yılbaşı gecesi sevdikleriyle aynı sofranın başında toplanacak olan vatandaşlar gecenin mimarını hazırlamaya başladı. Nar gibi kızarmış hindi dolma nasıl yapılır merak edildi. 2024 yılbaşı sofrasının baş köşesinde yerini alacak hindi but tarifi haberimizde. İşte tadına doyum olmayan, içi sulu dışı nar gibi kızarmış hindi dolma tarifi..

Yeni yıl mezeleri ve sofraları hazırlamasına geçen vatandaşlar sofranın olmazsa olmazı fırında hindi tarifi araştırdı. 2024 yılbaşı gecesinde yenecek hindi nasıl pişirilir merak eden vatandaşlar için sulu sulu, dışı çıtır çıtır hindi dolması yapımına başladı. Sevdikleriyle aynı masada yılbaşı yemeği yiyecek olan vatandaşlar günün menüsünü belirledi. Hindi marine edildikten sonra iç pilavı hazırlanmaya başladı ve hindi but tarifi püf noktalarına göre işlemler sıralandı. Davet menülerinin ziyafet yemeği hindi dolması nasıl yapılır merak edenler için tüm listeyi haberimizde derledik. 2024 yılbaşı sofrasının baş yemeği olan hindi dolma püf noktaları haberimizde. Peki, hindi eti nasıl marine edilir? Hindi pilavı nasıl yapılır? İşte merak edilen detaylar ve yılbaşı hindi dolma tarifi..
FIRINDA HİNDİ TARİFİ: HİNDİ DOLMASI NASIL YAPILIR?
HİNDİ DOLMA MALZEMELERİ
1 büyük hindi
1 su bardağı süt
Yarım limon
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 diş ezilmiş sarımsak
Tuz
Karabiber
HİNDİ PİLAVI NASIL YAPILIR?
2 soğan
2.5 su bardağı baldo pirinç
300 gr hindi veya tavuk ciğeri
25 gr dolmalık fıstık
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Çeyrek demet ince kıyılmış dereotu
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Yeteri kadar su
Yarım limon
Yenibahar
Karabiber
HİNDİ NASIL PİŞİRİLİR?
Derin bir kaba süt, zeytinyağı, salça, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiber alıp karıştırın. Hazırladığınız sosu hindinin her tarafına sürün.
Üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabında 3-4 saat marine edin. Baldo pirinci yıkayın. Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup bekletin.
Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ile Ayçiçek yağı alıp ısıtın. Yemeklik doğranan soğanı koyun. Ciğeri ve dolmalık fıstığı ekleyin.
Suyu süzülen pirinci ekleyip 2 dakika daha kavurun. 2 su bardağı su ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber ve yenibahar koyun.
Pilavı suyunu çekinceye kadar pişirip üzerine maydanoz ve dereotu ekleyin. Hindinin içine pilavı doldurun.
Geniş ve derin bir fırın tepsisine hindi etini yerleştirip ayaklarını alüminyum folyoya sarın.
Kalan 1 yemek kaşığı tereyağını üzerine sürün. Yarısına gelecek kadar su dökün. Üzerini önce yağlı kağıt sonra alüminyum folyo ile kapatın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında en az 3 saat boyunca pişirin. Pişerken ara ara kontrol etmeyi unutmayın. Deneyen herkese afiyet olsun..