GALATASARAY BAŞKAN ADAYI BEDİİ SÜHEYL BATUM KARİYERİ: Süheyl Batum Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Süheyl Batum Alevi Mi? Süheyl Batum Neden İhraç Edildi?

Galatasaray başkan adayı Bedii Süheyl Batum araştırmaları hızlandı. Milyonlarca taraftarın odak noktası olan Süheyl Batum neden ihraç edildi sorusuna yanıt arandı. Peki, Galatasaray başkan adayı Süheyl Batum kimdir, kaç yaşında, nereli? Süheyl Batum alevi mi? İşte yanıtı..

25 Mayıs 2024 Cumartesi günü geçime giden Galatasaray Spor Kulübü başkan adayları Dursun Özbek ve Süheyl Batum oldu. Galatasaray başkan adayı Süheyl Batum kariyeri ve serveti göz doldurdu. Galatasaray Lisesi mezunu olan Süheyl Batum neden ihraç edildi araştırıldı. Peki, Süheyl Batum kimdir kaç yaşında, nereli? Süheyl Batum alevi mi? İşte merak edilen Galatasaray başkan adayı Bedii Süheyl Batum kariyeri..

SÜHEYL BATUM KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? NERELİ?

Hukuk profesörü ve siyasetçi olan Bedii Süheyl Batum 6 Mayıs 1955 doğumlu. CHP TBMM 24. Dönem Eskişehir milletvekili olan Süheyl Batum Galatasaray Lisesinde okudu. Paris I Panthéon - Sorbonne Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Süheyl Batum 1980 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Anayasa Hukuku kürsüsünde asistanlık yapmaya başladı. Ardından doktor, doçent ve Profesör unvanını alan Süheyl Batum, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı yaptı.

SÜHEYL BATUM ALEVİ Mİ?

İstanbul Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesinde Anayasa Hukuku dersi veren Süheyl Batum İstanbul doğumlu. 2010 yılında Cumhuriyet Halk Partisi 33. Olağan Kurultayı'nda CHP üyesi olan Süheyl Batum 23 Mayıs'ta CHP Parti Meclisi üyeliğine seçildi. Vatan Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaptı.

SÜHEYL BATUM NEDEN İHRAÇ EDİLDİ?

2010'da Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Genel Sekreterlik makamına getirilen Süheyl Batum 2010'da Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. 2011 CHP Eskişehir 1. sıra milletvekili adayı olan Süheyl Batum evli ve iki çocuk babasıdır. Süheyl Batum CHP Yüksek Disiplin Kurulu'nun partiden ihraç kararı için hukuk dışı bir yöntem vurgusu yaptı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber