Galatasaray muhtemel rakipleri kimler? GS tur atlarsa kimlerle eşleşebilir? Şampiyonlar Ligi son 16 turu kura çekimi ne zaman?

Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu için mücadele edecek Galatasaray öncesinde, sarı kırmızılıların muhtemel rakipleri ve kura tarihi merakla bekleniyor. Şampiyonlar Ligi 6. hafta karşılaşmalarının sonuçlarına göre gruplarını ilk iki sırada bitiren takımlar, son 16 turunda mücadele etmeye hak kazanacak. Gruplardan A,B,C,D,E,F,G,H sıralamasında ilk 2 sırayı alan toplam 16 takım bir üst turda mücadele edecek.

Galatasaray, Kopenhag'ı mağlup etmesi durumunda muhtemel rakipleri arasında Barcelona, Lazio, Atletico Madrid, Real Madrid, Arsenal gibi güçlü takımlar bulunuyor. Sarı kırmızılılar, Kopenhag deplasmanında alacağı her türlü galibiyetle tur atlayan taraf olacak. Ancak mağlup olmaları durumunda yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edebilecekler. A Grubu'nda üçüncü olarak elenen takım ise UEFA Avrupa Kupası'nda mücadele etme hakkını elde edecek.

Galatasaray'ın tur atlaması durumunda muhtemel rakipleri ise Bayern Münih, Arsenal, Real Madrid, Manchester City, PSV, Leipzig, Real Sociedad, İnter, Atletico Madrid, Lazio ve Barcelona oldu. Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalan takımlar, bu hafta oynanacak karşılaşmaların ardından belli olacak. Şampiyonlar Ligi son 16 turu kura çekimi, İsviçre'nin Nyon şehrinde 18 Aralık Cuma günü saat 14:00'te gerçekleştirilecek. Kura çekimi Exxen üzerinden canlı olarak izlenebilecek.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber