GELİNİM MUTFAKRA URFA USULÜ AKITMA TATLISI (ŞILLIK) TARİFİ: Urfa Usulü Akıtma Tatlısı Nasıl Yapılır? 25 Haziran Gelinim Mutfakta Akıtma Tatlısı Malzemeleri

Gelinim Mutfakta Urfa Usulü Akıtma Tatlısı tarifi için hazırlıklar başladı. 25 Haziran Salı günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1412. bölüm yıldızı Urfa Usulü Akıtma Tatlısı oldu. Güneydoğunun incisi Şanlıurfa yöresine ait olan Urfa Usulü Akıtma Tatlısı nasıl yapılır sizler için derledik. İşte Gelinim Mutfakta Urfa Usulü Akıtma Tatlısı tarifi..

GELİNİM MUTFAKRA URFA USULÜ AKITMA TATLISI TARİFİ

HAMURU İÇİN:

8 yemek kaşığı un

1 su bardağı su

1 çimdik tuz

ŞERBETİ İÇİN:

1 su bardağı su

1 su bardağı şeker

1 yemek kaşığı tereyağı

İÇİ İÇİN:

1 kase ceviz

ÜZERİ İÇİN:

Antep Fıstığı

URFA USULÜ AKITMA TATLISI NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Urfa Usulü Akıtma Tatlısı için un, su ve tuzu derin kaba alıp karıştırın. Krep hamurundan biraz koyu kıvam elde edin. Ardından tavaya çok az tereyağı sürün.

Krepleri yapmaya başlayın. Toplam sekiz tane krep hazırlayın. Dört tanesini alt kata koyup cevizi dökün. Ardından kalan dört taneyle üzerini boşluk kalmayacak şekilde kapatın.

Şerbetinin sıcak olması için ayarlama yapın. Şeker, su ve tereyağını kaynattıktan sonra 10 dakika bekleyip dilimlenen tatlının üzerine dökün. Üzerini Antep fıstığıyla süsleyin. Deneyenlere afiyet olsun..

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber