Gelinim Mutfakta 1 Beden İncelten Mantı Tarifi 26 Eylül Perşembe: Diyet Dostu Fit Mantı Malzemeleri

Gelinim Mutfakta izleyicilerine bugün fit mantı tarifi verdi. 26 Eylül Perşembe günü yayınlanan Gelinim Mutfakta 1459. bölüm 1 Beden İncelten Mantı yapıldı. İşte 26 Eylül Perşembe Gelinim Mutfakta 1 Beden İncelten Mantı tarifi..

Kanal D gündüz kuşağında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni gün macerası başladı. 26 Eylül Perşembe günü yayınlanan yemek yarışmasında 4 gelinin bugünkü ödevi 1 Beden İncelten Mantı ve Limonata oldu. Gelinler günün en güzel 1 Beden İncelten Mantı tabağını hazırlamak için harekete geçti. Peki, 1 Beden İncelten Mantı nasıl yapılır? İşte merak edenler için 26 Eylül Gelinim Mutfakta 1 Beden İncelten Mantı tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA 1 BEDEN İNCELTEN MANTI TARİFİ

MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek

2 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı kimyon

2-3 dal maydanoz

2-3 dal dereotu

Sosu İçin;

1-2 diş sarımsak

5 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

1 BEDEN İNCELTEN MANTI NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta 1 beden incelten fit mantı tarifi için 1 bardak kırmızı mercimeği bol su ile yıkayın. 2 bardak su ekleyip mercimek suyunu çekinceye kadar pişirin.

Suyunu tamamen çekip pişen mercimeği ayrı bir kaba alın. Ardından baharatları ekleyip yoğurun. Soğuyan harçtan misket büyüklüğünde toplar yapın.

Üzeri için yoğurt ve sarımsağı bir kapta çırpın. Dilerseniz üzerine sarımsak ilave edin. Üzerine kırmızı biberli sos yapın.

Mercimeklerin üzerine önce sarımsaklı yoğurdu ardından da biberli sosu dökün. Deneyenlere afiyetler olsun..

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber