Gelinim Mutfakta Altın Bilezik Tatlısı TARİFİ: Altın Bilezik Tatlısı Nasıl Yapılır? İşte 31 Ocak Gelinim Mutfakta Altın Bilezik Tatlısı Yapımı

Hafta ortası yayınıyla sevenlerinin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta 1313. bölüm başladı. 31 Ocak Çarşamba gününe özel hazırlanan Gelinim Mutfakta yemeği Altın Bilezik Tatlısı oldu. Altın Bilezik Tatlısı nasıl yapılır merak eden izleyicilere tarifin püf noktaları geldi. İşte Gelinim Mutfakta Altın Bilezik Tatlısı tarifi..

Her gün saatler 13.00 olduğunda yayındaki yerini alan Gelinim Mutfakta tezgahlarında bugünkü ödev Altın Bilezik Tatlısı oldu. 31 Ocak Çarşamba gününe özel hazırlanan Gelinim Mutfakta günün menüsü Altın Bilezik Tatlısı yapıldı. Ekran başındaki izleyiciler kalem kağıdı alıp harekete geçti. Ocak ayının son yayını ile izleyenlerin karşısındaki yerini alan Gelinim Mutfakta yeni bölümde günün yıldızı Altın Bilezik Tatlısı oldu. Bir yiyenin bir daha tadını unutamadığı Altın Bilezik Tatlısı tarifini sizler için derledik. İşte merak edenler için Gelinim Mutfakta Altın Bilezik Tatlısı tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA ALTIN BİLEZİK TATLISI TARİFİ 31 OCAK 2024

MALZEMELER:

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım paket kadar margarin

1 yumurta

Yarım paket kabartma tozu

2-3 bardak kadar un

Şerbeti için:

2,5 su bardağı şeker

3 su bardağı su

1-2 damlı limon suyu

ALTIN BİLEZİK TATLISI NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta altın bilezik tatlısının yapımı için ilk olarak şerbeti hazırlayıp soğutun. Hamur için gerekli bütün malzemeleri yoğurun.

Hamuru kulak memesi kıvamına gelince dinlenmeye bırakın. Hamuru 2 eşit parçaya bölüp tepsi büyüklüğünde açın.

Çay bardağının ağız kısmıyla keserek fırın tepsisine dizin. Bir kat daha hamuru kesip bu sefer su şişesi kapağı büyüklüğünde delik açın.

İlk kestiğiniz hamurun üzerine koyun. İçerisine tercihe göre ceviz ya da fındık yerleştirin.

Üzerine yumurta sarısı sürüp şerbetini dökün. Deneyenlere afiyet olsun..

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber