Gelinim Mutfakta Ankara Tava Tarifi 23 Eylül Pazartesi: Etli Ankara Tava Nasıl Yapılır? Ankara Tava Malzemeleri

Aslı Hünel'in sunduğu Gelinim Mutfakta yeni bölüm lezzeti Ankara Tava oldu. 23 Eylül Pazartesi günü tezgah başına geçen 4 gelinin ödevi Ankara Tava oldu. Peki, Ankara Tava nasıl yapılır? Ankara Tava malzemeleri ne? İşte 23 Eylül Gelinim Mutfakta Ankara Tava tarifi..

Gelinim Mutfakta Ankara Tava tarifi günün en çok merak edilenleri arasına girdi. Her gün yeni bölümü yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni haftanın ilk günü Ankara Tava yapıldı. 4 gelin tezgah başında günün en güzel Ankara Tava tabağını hazırlayıp çeyrek altını kapmak için yarışmaya başladı. Peki, etli Ankara Tava nasıl yapılır? Ankara Tava malzemeleri ne? İşte 23 Eylül Gelinim Mutfakta Ankara Tava tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA ANKARA TAVA TARİFİ

MALZEMELER

400 gr kuzu kuşbaşı

1 yemek kaşığı domates salçası

1 adet kuru soğan

2 diş sarımsak

1 adet yeşil biber

2 su bardağı arpa şehriye

4 su bardağı sıcak su

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı sıvı yağ

ANKARA TAVA NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Ankara Tava tarifi için önce kuru soğanı yemeklik doğrayın. Biberleri ve sarımsakları küçük doğrayın.

Tencereye kuş başı eti alıp kavurun. Et suyunu saldıktan sonra sıvı yağ ve soğanları ekleyin. Doğranmış biber, sarımsak, salça ve baharatları ilave edin.

Ardından sıcak suyu ekleyip pilavı hazırlayın. Üzerine şehriyeleri koyup kavurun. Suyunu çektikten sonra altını kapatıp dinlendirin. Sıcak servis edin. Deneyenlere afiyetler olsun..

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber