GELİNİM MUTFAKTA BAYRAM BAKLAVASI TARİFİ: Bayram Baklavası Nasıl Yapılır? Ev Yapımı Bayram Baklavası Malzemeleri

Ramazan Bayramı özel yayınıyla ekrana gelen Gelinim Mutfakta günün lezzeti bayram baklavası oldu. 9 Nisan Salı günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1362. bölüm yıldızı Bayram Baklavası oldu. Fındıklı, fıstıklı ve cevizli çeşitleri damak çatlatan bayram baklavası nasıl yapılır sizler için araştırdık. İşte Gelinim Mutfakta Bayram Baklavası tarifi..

Gelinim Mutfakta Bayram Baklavası tarifi geldi. 9 Nisan Salı günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yeni bölüm bayramların olmazsa olmazı lezzetin yapımına geçildi. Haftanın ikinci günü yayınlanan Gelinim Mutfakta 1362. bölüm yıldızı Bayram Baklavası oldu. Bayramların olmazsa olmazı Bayram Baklavası tarifini sizler için derledik. Peki, Gelinim Mutfakta Bayram Baklavası nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Bayram Baklavası tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA BAYRAM BAKLAVASI TARİFİ

MALZEMELER:

3 adet İri yumurta

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı su

Yarım kilo Antep fıstığı

250 gr nişasta

1 buçuk çay bardağı zeytinyağı

Yeteri kadar tuz

250 gr tereyağı

6 su bardağı baklavalık un

ŞERBETİ İÇİN:

4 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

1 buçuk limon suyu

BAYRAM BAKLAVASI NASIL YAPILIR?

Bayram baklavası için önce unun yarısını bir kaba koyup ortasını havuz gibi açın. Yumurtayı, sütü, suyu, zeytin yağını ve tuzu ekleyin.

Kenarlarındaki unları havuzu kapatın. Yumuşak bir hamur yapın. 20 adet beze yapın.

Bezeleri unlayıp dinlendirin. Fıstıkları rondodan geçirin. Hazırlanan bezeleri açıp içlerine nişasta dökün.

Unu altına üstüne hamuru paylaştırın. Oklavayla açabildiğiniz kadar açın. Bir tepsiye yerleştirip ortasına fıstıkları koyun. Fırını 180 derecede ısıtın.

Baklavaları dilim dilim kesip tereyağını eritin. Her yerine tereyağı döküp pembeleşinceye kadar pişirin.

Şerbeti için su ile şekeri tencereye alıp karıştırın. Yarım limon suyunu içine sıkıp kaynatın. Koyulaşınca ocağın altını kısın. Baklava ılıkken sıcak şerbeti üzerine dökün. Afiyet olsun..

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber