GELİNİM MUTFAKTA BEYTİ SARMA TARİFİ 23 AĞUSTOS: Beyti Sarma Nasıl Yapılır? Beyti Sarma Malzemeleri
23 Ağustos Cuma günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında hafta finaline yakışır yemek tarifi geldi. 23 Ağustos Gelinim Mutfakta 1435. bölüm Beyti Sarma yapan gelinler çeyrek altın için kıyasıya mücadele etti. Peki, Gelinim Mutfakta Beyti Sarma nasıl yapılır? İşte yanıtı..
Ev hanımlarının gözde programı Gelinim Mutfakta yeni bölüm başladı. 23 Ağustos Cuma günü yayınlanan Gelinim Mutfakta 1435. bölüm hafta finali yemeği Beyti Sarma oldu. Kanal D gözdesi Gelinim Mutfakta hafta finalinde hem çeyrek altın hem de 10 altın bilezik kazanmak için büyük mücadele başladı. En güzel tabağı hazırlayan gelin büyük ödülü kaptı. Peki, Gelinim Mutfakta Beyti Sarma nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Beyti Sarma tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA BEYTİ SARMA TARİFİ
MALZEMELER
Köftesi İçin;
1 yumurta
400 gram kıyma
Yarım ekmek içi
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1-2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Yarım tatlı kaşığı tuz
Sarmak İçin;
Lavaş veya yufka
Erimiş tereyağı
Sosu İçin;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
Servis İçin;
Yoğurt
BEYTİ SARMA NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Beyti Sarma tarifi için köfte malzemelerini karıştırın. Dinlenen köfteleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip pişirin.
Köfteler pişerken tereyağını eritin. İçine salça koyup yufkaları serin. Ortadan ikiye kesip üzerine tereyağı sürün.
Geniş kısmına köfteleri yerleştirip sıkıca sarın. Sarılan dürümü aynı ölçüde ince ince kesin. Tekrar tepsiye yerleştirip üzeri kızarana kadar pişirin.
Servis tabağına dizip üzerine salçalı sosu gezdirin. Deneyenlere afiyet olsun..