Gelinim Mutfakta Çiçek Açan Börek Tarifi 25 Eylül Çarşamba: Çiçek Açan Börek Nasıl Yapılır? Çiçek Açan Börek Malzemeleri

Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın üçüncü lezzeti Açan Börek oldu. Gelinler günün en güzel tabağını hazırlamak için yarışa girişti. İşte Gelinim Mutfakta Çiçek Açan Börek tarifi..

Aslı Hünel'in sunduğu Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni günün startı verildi. 25 Eylül Çarşamba günü ekran başına geçen izleyiciler Gelinim Mutfakta yarışmasında yapılacak günün lezzetini seyretmeye başladı. Günün ödevi Çiçek Açan Börek tarifinde gerekli malzemeler belli oldu. Peki, Çiçek Açan Börek nasıl yapılır? İşte dillere destan 25 Eylül Çarşamba günü yapılan Gelinim Mutfakta Çiçek Açan Börek tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA ÇİÇEK AÇAN BÖREK TARİFİ

MALZEMELER

1 su bardağı ılık süt

1 yemek kaşığı şeker

Yarım paket yaş maya

3 yemek kaşığı yoğurt

1 yumurta sarısı üzerine

6 yemek kaşığı sıvı yağ

Alabildiği kadar un

1 tatlı kaşığı tuz

Aralarını Yağlamak İçin;

150 gram margarin

İçi İçin:

3 tane rendelenmiş patates

250 gram peynir

1 yumurta

3 yemek kaşığı sıvı yağ

ÇİÇEK AÇAN BÖREK NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Çiçek Açan Börek için hamuru yoğurup mayalayın. Hamuru 12 eşit parçaya bölün. Her birini tabak büyüklüğünde açıp aralarını yağlayın.

6 tanesini merdane ile büyük bir yufka haline getirin. Üzerine içini yerleştirin. Geriye kalan 6 adedi üzerine yerleştirin.

Ortaya tabak yerleştirip kenarlarını çatalla bastırın. Uç kısımlarından ortaya doğru bıçakla kesikler atın. Her kesiği ters çevirip üzerine yumurta sarısı sürün.

Çörekotuyla süsleyip 180 derece fırında pişirin. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun..

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber