Gelinim Mutfakta Çıtır Çıtır Tavuk Burger Tarifi: Çıtır Tavuk Burger Nasıl Yapılır? 25 Ocak Gelinim Mutfakta Çıtır Çıtır Tavuk Burger

Haftanın 4. gün yayını ile ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1309. bölüm yıldızı Çıtır Çıtır Tavuk Burger oldu. 25 Ocak Perşembe günü yayınlanan Gelinim Mutfakta yeni bölümde Çıtır Çıtır Tavuk Burger tarifi verildi. Peki, Çıtır Çıtır Tavuk Burger nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Çıtır Çıtır Tavuk Burger tarifi..

Gelinim Mutfakta Çıtır Çıtır Tavuk Burger tarifi geldi. 25 Ocak Perşembe günü yayınlanan Gelinim Mutfakta 1309. bölüm başladı. Kanal D ekranında hafta içi her gün yayına giren Gelinim Mutfakta yeni bölüm yıldızı Çıtır Çıtır Tavuk Burger oldu. Bir yiyenin bir daha tadını unutamadığı Gelinim Mutfakta Çıtır Çıtır Tavuk Burger yapımına geçildi. Sunucu Nursel Ergin merakla beklenen tarifin detaylarını verdi. Hafta içi her gün saatler 13.00 olduğunda yayına giren Gelinim Mutfakta yeni bölümde yapılan tarifin detayları geldi. Milyonlarca izleyicinin gündemine giren Çıtır Çıtır Tavuk Burger tarifi tüm detaylar verildi. Peki, Çıtır Çıtır Tavuk Burger nasıl yapılır? İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Çıtır Çıtır Tavuk Burger tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA ÇITIR ÇITIR TAVUK BURGER TARİFİ 25 OCAK 2024

MALZEMELER:

TAVUK MARİNE İÇİN:

2 adet tavuk göğsü

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı sarımsak tozu

1 çay kaşığı soğan tozu

1 çay kaşığı kırmızı biber

ÇITIR KAPLAMA İÇİN:

1 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı sarımsak tozu

1 çay kaşığı soğan tozu

1 çay kaşığı kırmızı biber

1 çay kaşığı kabartma tozu

Hamburger ekmeği

Marul

Domates

Turşu

Mayonez ve ketçap

ÇITIR TAVUK BURGER NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Çıtır Çıtır Tavuk Burger tarifi için tavuk göğüslerini ince dilimler halinde kesin. Bir kasede tuz, karabiber, sarımsak tozu, soğan tozu ve kırmızı biberi karıştırın.

Tavuk dilimlerinin her iki tarafına sürün. Üzerine süt-limon karışımı döküp tavukları bu karışımda en az 30 dakika marine edin.

Çıtır Kaplama için başka bir kapta un, tuz, karabiber, sarımsak tozu, soğan tozu, kırmızı biber ve kabartma tozunu karıştırın.

Marinasyondan çıkarılan tavuk dilimlerini unlu karışıma bulayın. Her tavuk parçasını iyice kaplayıp unla kaplayın.

Tavuk parçalarını derin yağda altın rengi ve çıtır olana kadar kızartın. Kızartma bittikten sonra tavukları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün.

Hamburger ekmeklerini ısıtın. Alt tabanına mayonez ve ketçap sürün. Üzerine marul, dilimlenmiş domates ve turşu koyun.

Çıtır tavuk parçalarını yerleştirip hamburgerin üst kısmını kapatın. Çıtır tavuk burgeri patates kızartmasıyla yiyin. Afiyet olsun..

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber