Gelinim Mutfakta Çoban Böreği Tarifi GELDİ! 22 Ocak Gelinim Mutfakta Çoban Böreği Malzemeleri! Çoban Böreği Nasıl Yapılır?

22 Ocak Pazartesi günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışında yeni gün başladı. Haftanın ilk günü yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışında gün Çoban Böreği ile başladı. Gelinlerin bugünkü ödevi Çoban Böreği malzemeleri belli oldu. Peki, Çoban Böreği nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Çoban Böreği tarifi..

Gelinim Mutfakta Çoban Böreği nasıl yapılır merak eden izleyicilere son dakika açıklaması geldi. 22 Ocak Pazartesi günü yayınlanan Gelinim Mutfakta Çoban Böreği tarifi yayınlandı. Her hafta 5 gün yeni bölümü yayınlanan Gelinim Mutfakta yeni bölüm yıldızı Çoban Böreği oldu. En lezzetli Amerikan tarifi olan Shephers's Pie ismiyle tanınan Gelinim Mutfakta Çoban Böreği tarifi sizler için derlendi. Hem görüntüsü hem de enfes tadıyla damakları şenlendiren Gelinim Mutfakta Çoban Böreği tarifi ekrana geldi. 22 Ocak bugün ne yemek yapsam diye düşünen vatandaşlara Gelinim Mutfakta Çoban Böreği tarifi verildi. Peki, Çoban Böreği nasıl yapılır? İşte merak edenler için Gelinim Mutfakta Çoban Böreği tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA ÇOBAN BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER:

Kıyma Harcı İçin:

500 gr dana kıyma

1 büyük soğan

3 adet havuç

1 kase bezelye

1 yemek kaşığı salça

1 yemek kaşığı un

1 çay bardağı su

Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

1 küçük diş sarımsak

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Patates Harcı İçin:

6 tane büyük haşlanmış patates

200 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Yarım çay bardağı süt

Tuz

Karabiber

ÇOBAN BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

İlk önce patatesleri soyup ortadan bölün ve haşlayın.

2 çay kaşığı tuz atıp patatesleri ortadan kesin. Haşladıktan sonra havuçları soyun. Küçük küp küp kesip bezelyeyle haşlayın.

Tavaya sıvı yağ alın. Küçük doğranmış soğanları ekleyip 2 dakika kavurun. Ardından kıyma ekleyip karıştırın.

Kıyma az piştikten sonra un ve su ekleyip karıştırın. Kıyma piştikten sonra içine doğranmış sarımsak, salça ve baharat ekleyin.

Sonra haşlanmış havuç ve bezelyeleri ekleyip karıştırın. Katı bir kıvama gelene kadar 10 dakika pişirin.

Pişen patatesleri ezin. Ardından derin bir kaba alıp tuz, karabiber, süt ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.

İlk önce kıymalı harcı borcama koyup bastırın. Sonra bir kaşık ile patates püresinden alın. Her bir tarafına kaşık kaşık koyun.

En son çatal ile çizikler atıp fırına 25 dakikalığına 180-200 dereceye verip pişirin. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun..

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber