Gelinim Mutfakta Dalgalı Pasta Tarifi 27 Eylül Cuma: Dalgalı Pasta Nasıl Yapılır?
Gelinim Mutfakta yarışmasında hafta boyunca beklenen an geldi. 10 altın bileziği kollarına geçirecek olan gelinlerin ödevi Dalgalı Pasta oldu. 7'den 70'e herkesin sevdiği Dalgalı Pasta yapılışı sizler için derlendi. İşte hafta finaline yakışır Gelinim Mutfakta Dalgalı Pasta tarifi..
Kanal D gündüz kuşağının sevilen programı Gelinim Mutfakta 1460. bölüm ekrana geldi. 4 gelin ile 4 kayınvalidenin çeyrek altın ve 10 altın bilezik için yarıştığı yemek yarışmasında hafta finali yıldızı Dalgalı Pasta oldu. Gelinler tezgah başına geçti ve en güzel Dalgalı Pasta yapımı için kolları sıvadı. Aslı Hünel günün ödevine dair püf noktaları tek tek sıraladı. Peki, Dalgalı Pasta nasıl yapılır? İşte 27 Eylül Cuma Gelinim Mutfakta Dalgalı Pasta tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA DALGALI PASTA TARİFİ
MALZEMELER
Keki İçin:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı süt
2-3 yemek kaşığı kakao
1 kavanoz vişne konservesi
Kreması İçin;
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
100 gram yumuşak tereyağı
Üzeri İçin:
1 kutu sıvı krema
160 g bitter çikolata
DALGALI PASTA NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Dalgalı Pasta için keki yapın. Önce yumurta ve şekeri çırpın. Süt ve sıvı yağ ekleyip tekrar çırpın.
Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyin. Borcamı yağlayıp karışımı dökün. Kalanının içine süt ve kakao ekleyin.
Üzerine vişneleri ekleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Muhallebisi için un, nişasta, vanilya, toz şeker ve sütü karıştırın.
Muhallebi soğuduktan sonra üzerine tereyağı ekleyip çırpın. Kekin üzerine muhallebiyi güzelce yayın. Ganajı için kremayı ısıtıp çikolata ekleyin.
Üzerine ganajı ekleyip dalga deseni verin. Dillere destan pasta hazır. Deneyenlere afiyetler olsun..