GELİNİM MUTFAKTA FODULA (EKMEK DOLMASI) TARİFİ: Ekmek Dolması Nasıl Yapılır? 29 Mayıs Gelinim Mutfakta Ekmek Dolması Malzemeleri
Ev hanımlarının gözde programı Gelinim Mutfakta 1398. bölüm ekrana geldi. Gündüz kuşağının sevilen yapımı Gelinim Mutfakta yarışında günün ödevi Fodula (Ekmek Dolması) oldu. Peki, Fodula (Ekmek Dolması) nasıl yapılır? İşte 29 Mayıs Gelinim Mutfakta Fodula (Ekmek Dolması) tarifi..
Kanal D canlı yayın takip eden izleyiciler yeni bölümü seyre daldı. 29 Mayıs Çarşamba günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1398. bölüm yıldızı Fodula (Ekmek Dolması) yemeği oldu. Tezgah başına geçen gelinler Ekmek Dolması yapmak için kolları sıvadı. Hem görüntüsü hem lezzetiyle damak çatlatan Fodula (Ekmek Dolması) püf noktalarını sizler için araştırdık. Peki, en pratik Ekmek Dolması nasıl yapılır? İşte merak edilen 29 Mayıs Çarşamba Gelinim Mutfakta Fodula (Ekmek Dolması) tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA FODULA (EKMEK DOLMASI) TARİFİ
MALZEMELER
Dolmalık ekmek
Kıymalı Harç İçin;
200-250 gram kıyma
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı toz biber
Üzeri İçin;
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı sıcak su
FODULA EKMEK DOLMASI NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Fodula Ekmek Dolması için tam ekmeğin tabanını yuvarlak şekilde açın. İçini güzelce oyun. İçinden çıkan ekmekleri ayırın.
Tavaya yağı alıp kıymayı kavurun. Baharatları ekleyip üzerine didiklenen ekmekleri koyun. Maydanozu ince ince kıyıp üzerine koyun.
Bu karışımla ekmeğin içini doldurup kapağını kapatın. Tencerenin tabanına kaşıklardan üçgen yapın. Ekmek üzerine kapak aşağı gelecek şekilde yerleştirin.
Ardından tereyağını eritip üzerine kaynar suyu koyun. Sosu ekmeğin üzerine gezdirin. Sıcak servis edin. Deneyen herkese afiyet olsun..