GELİNİM MUTFAKTA ISPANAKLI SU BÖREĞİ TARİFİ: Ispanaklı Su Böreği Nasıl Yapılır? Ispanaklı Su Böreği Malzemeleri

4 Nisan Perşembe günü yayınlanan Gelinim Mutfakta yeni bölüm ekrana geldi. haftanın dördüncü günü tezgah başına geçen gelinler Ispanaklı Su Böreği yapımına koyuldu. Peki, Ispanaklı Su Böreği nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Ispanaklı Su Böreği tarifi..

Kanal D en çok izlenen programı Gelinim Mutfakta 1359. bölüm başladı. 4 Nisan Perşembe günü yayınlanan Gelinim Mutfakta yeni bölüm gelinlerin ödevi Ispanaklı Su Böreği oldu. Bir yiyenin bir daha tadını unutamadığı Ispanaklı Su Böreği yapan gelinler çeyrek altın kapmak için yarıştı. Ekran başındaki izleyiciler kalemi kağıdı alıp Gelinim Mutfakta Ispanaklı Su Böreği tarifi not etmeye başladı. Peki, Ispanaklı Su Böreği nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Ispanaklı Su Böreği tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA ISPANAKLI SU BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER:

5 adet yufka

İÇİ İÇİN:

1 kg ıspanak

1 adet soğan

1 tatlı kaşığı salça

Karabiber

Pul biber

Tuz

SOSU İÇİN:

2 adet yumurta

1 yemek kaşığı margarin

1 çay bardağı sıvı yağ

2 bardak süt

ÜZERİ İÇİN:

Susam

Çörek otu

ISPANAKLI SU BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Ispanaklı Su Böreği için ıspanakları yıkayıp doğrayın. Bir tavaya yapı alıp yemeklik doğranmış soğanları kavurun.

Üstüne salçayı ekleyip karıştırın. Ispanakları ekleyip kavurun. Baharatların ve tuzu ekleyip kapatın.

Sosu için bütün malzemeleri koyup iyice çırpın. Margarin eritip ekleyin. Tepsiyi yağlayıp bir tane yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde serin.

Diğer yufkayı 4 eşit parçaya bölüp sosa bandırıp çıkartın. Yufkanın üstüne serpip ıspanakları ekleyin. Diğer yufkaları da yapın.

Son yufkayı yaptıktan sonra kenarlarda duran yufkayı bohça gibi sarın. Yumurta sarısını sürüp çörek otu ve susam serpin.

Üzerine küçük parçalara bölünmüş margarin koyup önceden ısıtılmış fırına koyun. Nar gibi kızaran böreği sıcak servis edin. Deneyene afiyet olsun..

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber