GELİNİM MUTFAKTA KADAYIF DOLMASI TARİFİ: En Pratik Erzurum Kadayıf Dolması Nasıl Yapılır? Kadayıf Dolması Malzemeleri

27 Mart Çarşamba günü yayınlanan Gelinim Mutfakta 1353. bölüm lezzeti Kadayıf Dolması oldu. Kadayıfla cevizin muhteşem uyumuyla damakları şenlendiren Kadayıf Dolması tarifi sizler için derledik. İşte Gelinim Mutfakta Kadayıf Dolması tarifi..

Kanal D gündü kuşağı yapımlarından Gelinim Mutfakta yeni bölüm start aldı. 27 Mart Çarşamba günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1353. bölüm yıldızı Kadayıf Dolması oldu. Davet sofralarına çok yakışan hem leziz hem pratik Kadayıf Dolması yapmak isteyenler kalemi kağıdı aldı. Ekran başındaki izleyiciler Kadayıf Dolması yapımına odaklandı. Peki, Kadayıf Dolması nasıl yapılır? İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Kadayıf Dolması tarifi.

GELİNİM MUTFAKTA KADAYIF DOLMASI TARİFİ

MALZEMELER:

500 gr tel kadayıf

1,5 su bardağı fındık

ŞERBETİ İÇİN:

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

BULAMAK İÇİN:

6 adet yumurta

KADAYIF DOLMASI NASIL YAPILIR?

Şerbet malzemelerini kaynatalım ve soğutalım. Kadayıfı elimizle göz kararı koparıp görsellerdeki gibi sarıyoruz.Bu tariften 40 adet çıkıyor.

Sardığımız kadayıfı eğer hemen kızartmayacaksanız üzerini örtelim kadayıf kurursa yağda dağılır. Sardığımız kadayıfı yumurtaya bulayın.

Kadayıfları buladıktan sonra çok hafifçe sıkıp öyle pişirelim . Kızgın yağda kızartıyoruz.

Bulamadan kızartırsanız dağılabilir. Yumurtasına dikkat edelim. Kızaran kadayıfları yağdan çıkartıp soğuk şerbetin içine atıyoruz.

2-3 kere şerbetin içine karıştırıp servis ediyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun..

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber