Gelinim Mutfakta Karadeniz Baklavası Tarifi GELDİ! Karadeniz Baklavası Nasıl Yapılır? 17 Ocak Gelinim Mutfakta Karadeniz Baklavası YAPILDI

17 Ocak Çarşamba günü ekrandaki yerini alan Gelinim Mutfakta 1303. bölüm başladı. Haftanın üçüncü gün Gelinim Mutfakta yemeği Karadeniz Baklavası oldu. Genç yaşlı herkesin müptelası olduğu Gelinim Mutfakta Karadeniz Baklavası tarifi geldi. Peki, Karadeniz Baklavası nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Karadeniz Baklavası tarifi..

Kanal D canlı yayın Gelinim Mutfakta izleyen seyircilerin yeni gün maratonu başladı. 17 Ocak Çarşamba günü Gelinim Mutfakta 1303. bölüm yayına girdi. Haftanın üçüncü günü ekrandaki yerini alan Gelinim Mutfakta yeni bölümde Karadeniz Baklavası yapıldı. Bir yiyenin bir daha tadını unutamadığı Gelinim Mutfakta Karadeniz Baklavası yapımına dair püf noktalar geldi. Türk mutfağının özel bir lezzeti olan Karadeniz dalgası baklavası damakları çatlatmaya geldi. 17 Ocak Çarşamba günü yayınlanan Gelinim Mutfakta yeni bölüm yıldızı Karadeniz Baklavası püf noktalarını sizler için araştırdık. Karadeniz bölgesine ait mısır unu ve cevizle yapılan Gelinim Mutfakta Karadeniz Baklavası malzemeleri ne, nasıl yapılır sizler için derledik. İşte Gelinim Mutfakta Karadeniz baklavası tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA KARADENİZ BAKLAVASI TARİFİ 17 OCAK

MALZEMELER:

500 gr baklavalık yufka

150 gr tereyağı

1 su bardağı mısır unu

1 su bardağı ceviz içi

ŞERBET İÇİN:

2 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

Birkaç damla limon suyu

KARADENİZ BAKLAVASI NASIL YAPILIR?

Öncelikle şerbeti hazırlamakla başlayın. Su ve şekeri bir tencereye alıp kaynamaya başlayınca limon suyu ekleyin. 10 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakın.

Tereyağını eritip bir kenara alın. Baklavalık yufkaların her birini mısır unu serperek üst üste yerleştirin.

Yufkaları dörde bölüp her parçaya erittiğiniz tereyağından sürün. Ceviz içini yufkanın üzerine serpip rulo şeklinde sarın.

Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yağlanmış tepsiye dizip 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan sıcak baklavaların üzerine soğuk şerbeti dökün. Baklavanın şerbeti çekmesi için birkaç saat dinlendirin.

Karadeniz bölgesine özgü cevizli ve mısır unlu baklavanız hazır. Afiyet olsun..

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber