Gelinim Mutfakta Karadeniz Pidesi Tarifi: Karadeniz Pidesi Nasıl Yapılır? 24 Ocak Gelinim Mutfakta Karadeniz Pidesi Malzemeleri

24 Ocak Çarşamba günü yayınlanan Gelinim Mutfakta 1308. bölüm yıldızı Karadeniz Pide oldu. 24 Ocak Çarşamba günü yayınlanan Gelinim Mutfakta yeni bölümde yapılan Karadeniz pidesi tarifi verildi. Peki, Karadeniz pidesi nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Karadeniz pidesi tarifi..

Gelinim Mutfakta Karadeniz Pidesi tarifi verildi. Haftanın tam ortasında yayına giren Gelinim Mutfakta 1308. bölüm başladı. Bir yiyenin bir daha tadını unutamadığı Gelinim Mutfakta Karadeniz Pidesi tarifi verildi. 24 Ocak Çarşamba günü yayınlanan Gelinim Mutfakta yeni bölüm yıldızı Karadeniz Pidesi oldu. Kanal D canlı yayın izleyen takipçiler bir yandan Karadeniz Pidesi tarifinin püf noktalarını incelerken bir yandan da bu harika lezzeti yapmaya koyuldu. Türkiye'nin Karadeniz bölgesine özgü bir tür pide çeşidi olan Gelinim Mutfakta Karadeniz Pidesi verildi. Genellikle uzun, tekne şeklinde olup, kenarları yüksek ve iç malzemesi bol olarak hazırlanan Karadeniz Pidesi nasıl yapılır sizler için derledik. İşte Gelinim Mutfakta Karadeniz Pidesi tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA KARADENİZ PİDE TARİFİ

MALZEMELER:

HAMUR İÇİN:

4 su bardağı un

1 su bardağı ılık su

1 paket instant maya

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

2 yemek kaşığı zeytinyağı

İÇ HARCI İÇİN:

300 gram kıyma

2 adet orta boy soğan

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

Tuz

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

2 adet yumurta

KARADENİZ PİDE NASIL YAPILIR?

Hamur için bir kaba un koyun. Ortasını açarak içine maya, şeker ve ılık su ekleyin. Kenarlardan unu yavaş yavaş karıştırarak mayanın üzerine ekleyip yoğurun.

Hamur toparlanmaya başladığında tuz ve zeytinyağı ekleyin. Pürüzsüz ve ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurun.

Hamuru ılık bir yerde üzerini örtüp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. İç harcı için kıymayı bir kaba alıp üzerine ince doğranmış soğan, tuz, karabiber ve pul biber ekleyin.

Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya bölüp her birini merdane ile oval şekilde açın. Açılan hamurların ortasına hazırladığınız iç harcı yayın.

Kenarlarını içe doğru katlayarak tipik Karadeniz pidesi şeklini verin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Ortasına birer yumurta kırın.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Deneyen herkese afiyet olsun..

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber