Gelinim Mutfakta Karaorman Pastası Tarifi GELDİ: Karaorman Pastası Nasıl Yapılır? 2 Şubat Gelinim Mutfakta Karaorman Pastası Malzemeleri

Bir haftanın daha sonuna gelen Gelinim Mutfakta 1315. bölüm zamanı geldi. 2 Şubat Cuma günü yayınlanan Gelinim Mutfakta yeni bölümün yıldızı Karaorman Pastası oldu. Hem tadıyla hem de görünümüyle davet sofralarına yakışan Karaorman Pastası nasıl yapılır haberimizde. İşte Gelinim Mutfakta Karaorman Pastası Tarifi..

Karaorman Pastası malzemeleri ve yapımı merak edildi. 2 Şubat Cuma gününün gelişiyle Gelinim Mutfakta yeni bölüm geldi. Hafta finali bölümüyle ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1315. bölümde Karaorman Pastası yapıldı. Bir yiyenin bir daha tadını unutamadığı Karaorman Pastası yapımına geçildi. Haftanın 5 günü yeni bölümüyle izleyicilerin karşısına çıkan yemek yarışmasında hafta birincisini belirleyecek Karaorman Pastası yapım zamanı geldi. Gelinlerin yaptığı Karaorman Pastası nasıl yapılır merak edildi. İşte 2 Şubat Gelinim Mutfakta Karaorman Pastası tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA KARAPRMAN PASTASI TARİFİ

MALZEMELER:

Pandispanya için;

4 yumurta

5 yemek kaşığı soğuk su

1 çimdik tuz

1 su bardağı şeker

1 su bardağından 2 parmak eksik un

1 su bardağından 1 parmak eksik nişasta

2 yemek kaşığı dolusu kakao

1 paket kabartma tozu

Arası için;

2 yemek kaşığı dolusu nişasta

2 yemek kaşığı şeker

2 su bardağı vişne suyu

2 su bardağına yakın kiraz

Yarım limon kabuğu rendesi

5 kutu krema

4 paket vanilya

5 paket krema sertleştirici

Üzeri için;

12 tane kiraz veya vişne

150-200 gr bitter çikolata

Islatmak için;

1 bardak vişne suyu

KARAORMAN PASTASI NASIL YAPILIR?

Karaorman pastası için önce pandispanya yapın. Yumurtaların akını ve sarılarını ayrı kaplara ayırın.

Akına 5 yemek kaşığı soğuk su ve tuz ekleyip iyice çırpın. Diğer kapta sarılarına şeker ekleyip krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.

Yumurta beyazını sarılarla birleştirin. Alttan yukarı doğru, yumurta beyazları sönmeyecek şekilde yavaş yavaş karıştırın.

Un, nişasta, kabartma tozu ve kakaoyu yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın. Yağlı kelepçeli kalına hamuru boşaltın.

Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika arası pişirin. Pişen keki kalıptan çıkarmadan soğutun.

Tencereye vişne suyu, şeker, nişasta ve limon kabuğunu koyup karıştırın. Kaynayınca 2 bardak vişneyi boşaltıp karıştırın.

Başka kapta soğuk kremaları, vanilyaları ve krema sertleştiricilerini koyu krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın.

Pandispanyayı eşit olarak 3 parçaya kesin. İlk katını kaşıkla her yerine gelecek şekilde vişne suyuyla ıslatın. Üzerine soğuyan vişneli muhallebiyi koyun.

Üzerine kremadan bir miktar sürün. Pandispanyanın 2. katını da üzerine koyup onu da ıslatın. Bol krema koyun. 3. pandispanyayı koyup ıslatın.

Pandispanyanın her yerini kremayla sıvayın. Üzerine ve yanlarına çikolataları serpiştirin. Sıkma torbasıyla üzerine kalan kremadan şekiller sıkın.

Üzerine kalan vişneleri dizin. Dinlendirip servis yapın. Deneyen herkese afiyetler olsun..

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber