GELİNİM MUTFAKTA KAYMAKLI BADEMPARE TARİFİ 11 HAZİRAN 2024 SALI: Kaymaklı Badempare Nasıl Yapılır? Badempare Malzemeleri
6. sezon final serisinin 2. haftasında çeyrek altın kazanmak isteyen gelinlere Kaymaklı Badempare ödevi verildi. 11 Haziran Salı günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1407. bölüm yıldızı Kaymaklı Badempare oldu. Peki, Kaymaklı Badempare nasıl yapılır? İşte yanıtı..
Kanal D fenomen yapım Gelinim Mutfakta 6. sezon final serisi hız kesmedi. 11 Haziran Salı günü ekran macerasına devam eden Gelinim Mutfakta 1407. bölüm yıldızı Kaymaklı Badempare tatlısı oldu. En güzel Kaymaklı Badempare tabağını hazırlamak için işe koyulan gelinler çeyrek altın savaşına başladı. Nursel Ergin gelinlerin dikkat etmesi gereken Kaymaklı Badempare tarifi detaylarını verdi. Peki, Gelinim Badempare nasıl yapılır? İşte 11 Haziran Gelinim Mutfakta Kaymaklı Badempare tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA KAYMAKLI BADEMPARE TARİFİ
MALZEMELER
Şerbeti İçin;
2 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
Hamuru İçin;
2 su bardağı un
150 gram tereyağı
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı badem
1 yumurta
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
KAYMAKLI BADEMPARE NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Kaymaklı Badempare için önce şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri tencereye alıp karıştırın.
Hamuru için yoğurma kabına tüm malzemeyi sırasıyla koyup ele yapışmayan bir hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Hazır olan hamurları yağlanmış tepsiye dizin. Her birine 1 adet badem koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Soğuyan şerbeti üzerine gezdirip üzerini dilediğiniz gibi süsleyin. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun..