GELİNİM MUTFAKTA KIYMALI MİDYE BÖREK TARİFİ: Kıymalı Midye Börek Nasıl Yapılır? (22 Mayıs 2024 Çarşamba) Gelinim Mutfakta Kıymalı Midye Börek

Gelinim Mutfakta izleyicilerinin dört gözle beklediği yeni gün yarışı başladı. 22 Mayıs Çarşamba günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1393. bölüm ödevi Kıymalı Midye Börek oldu. Çocuk büyük herkesin sevdiği Kıymalı Midye Börek püf noktaları burada. İşte Gelinim Mutfakta Kıymalı Midye Börek tarifi..

Gelinim Mutfakta Kıymalı Midye Börek tarifi araştırmaları hızlandı. 22 Mayıs Çarşamba günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1393. bölüm gelinler tezgah başına geçti. Haftanın üçüncü günü 4 gelin ile 4 kayınvalide çeyrek altını kapmak için yarışa başladı. 22 Mayıs Gelinim Mutfakta yeni bölüm Kıymalı Midye Börek yapmak için kollar sıvandı. Peki, Kıymalı Midye Börek nasıl yapılır? İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Kıymalı Midye Börek tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA KIYMALI MİDYE BÖREK TARİFİ

MALZEMELER

4 yufka

2 çay bardağı Ayçiçek yağı

1 çay bardağı süt

Yarım çay bardağı su

300 gram kıyma

2 büyük boy kuru soğan

1 patates

2 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Karabiber

Kırmızı biber

1 yumurta sarısı

KIYMALI MİDYE BÖREK NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Kıymalı Midye Börek yapımı için önce tavaya tereyağı alıp eritin. Doğranmış soğanı tuzla birlikte kavurun.

Kıymayı kavurup üzerine baharatları ekleyin. Ardından rendelenmiş patatesi kavurup karışıma ekleyin. Bir kasede süt, su ve sıvı yağı karıştırın.

Her bir yufkaya sosu fırçayla sürün. Dörde bölüp midye şekli verin. Kalan sosa yumurta sarısı ekleyip üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Deneyenlere afiyet olsun..

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber