Gelinim Mutfakta Kızartılmış Güllaç TARİFİ: Kızartılmış Güllaç Nasıl Yapılır? 15 Mart Gelinim Mutfakta Kızartılmış Güllaç Malzemeleri

Haftanın son yayını ile sevenlerinin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta finali oldu. Ramazanın olmazsa olmazı Güllaç yapmak isteyenlerin kaçırmaması gereken Kızartılmış Güllaç tarifi geldi. Kalemi kağıdı alın Kızartılmış Güllaç tarifi veriyoruz. İşte Gelinim Mutfakta Kızartılmış Güllaç tarifi..

Ramazan ayının enlerinden olan Güllaç yapmak isteyenlere harika bir önerimiz var: Kızarmış güllaç. Geleneksel Türk tatlısı olan Güllaçın farklı bir versiyonu olan kızarmış güllaç tarifini sizler için araştırdık. 15 Mart 2024 Cuma günü haftanın final bölümüyle ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1344. bölüm lezzeti Kızartılmış Güllaç oldu. Bir yiyenin bir daha tadını unutamadığı enfes tarif Gelinim Mutfakta Kızartılmış Güllaç geldi. Peki, kızartılmış güllaç nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Kızartılmış Güllaç tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA KIZARTILMIŞ GÜLLAÇ TARİFİ

MALZEMELER:

1 paket güllaç yaprağı

1 litre süt

1 su bardağı şeker

1 su bardağı iri kıyılmış ceviz veya fındık

1 yemek kaşığı gül suyu veya vanilya özütü

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı hindistancevizi rendesi

Kızartmak için sıvı yağ

Şerbet için:

2 su bardağı su

1,5 su bardağı şeker

1 dilim limon

KIZARTILMIŞ GÜLLAÇ NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta kızartılmış güllaç için önce şerbeti hazırlayın. Suyu ve şekeri kaynatın. Şeker eriyince içine limon dilimi ekleyin.

Şerbeti kısık ateşte 10-15 dakika kaynatıp soğutun. Güllaç yapraklarını sütle ıslatın. Islanan yaprakları hafifçe sıkın.

Başka bir kapta şeker, ceviz veya fındık, gül suyu veya vanilya özütü karıştırın. İçine yarım su bardağı sıvı yağ ekleyin.

Güllaç yapraklarını birer birer tezgaha serip her bir yaprağın üzerine cevizli karışımdan koyun. Ardından rulo şeklinde sarın.

Sarılmış güllaçları Hindistancevizi rendesine bulayıp kızartmaya başlayın.

Kızaran güllaçları soğumuş şerbete atıp iyice çekmesini bekleyin. Üzerine Hindistancevizi veya çekilmiş fındık serpin. Deneyen herkese afiyet olsun..

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber