GELİNİM MUTFAKTA KUŞBAŞILI PASTA TARİFİ: Kuşbaşılı Pasta Nasıl Yapılır? 22 Nisan Gelinim Mutfakta Kuşbaşılı Pasta Yapımı

Yepyeni bir haftaya merhaba diyen Gelinim Mutfakta yarışmacılarının ilk ödevi belli oldu. 22 Nisan Pazartesi günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1371. bölüm tarifi Kuşbaşılı Pasta oldu. Oldukça değişik olan Kuşbaşılı Pasta tarifi sizler için araştırdık. İşte Gelinim Mutfakta Kuşbaşılı Pasta tarifi..

Gelinim Mutfakta Kuşbaşılı Pasta tarifi geldi. 22 Nisan Pazartesi günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında gözler yeni hafta lezzetlerine çevrildi. Haftanın 5 günü saatler 13.00 olduğunda yayına giren Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın ilk gün yıldızı Kuşbaşılı Pasta oldu. Bir yiyenin bir daha unutamayacağı Gelinim Mutfakta Kuşbaşılı Pasta tarifinin püf noktalarını sizler için araştırdık. Peki, Kuşbaşılı Pasta nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Kuşbaşılı Pasta tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA KUŞBAŞILI PASTA TARİFİ

MALZEMELER:

2 yumurta

2 su bardağı süt

Yarım su bardağı su

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1. 5 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

İç Harcı İçin:

350 gr kuşbaşı et

2 kuru soğan

2 adet kapya biber

1 tatlı kaşığı acı biber salçası

2 yemek kaşığı domates salçası

Baharatlar

Beşamel Sos İçin:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1, 5 yemek kaşığı un

1 su bardağı süt

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

1 paket krema

KUŞBAŞILI PASTA NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Kuşbaşılı Pasta için önce eti kuşbaşı olarak doğrayıp suyunu çekene kadar pişirin.

Bir kaba tüm sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın. Üzerine tuz ekleyip unu eleyin. Tavaya alıp krep karışımı tek tek pişirin.

Beşamel sosu için tavaya sıvı yağ alıp içine tereyağı ekleyin. Un ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip ocağın altını kapatın.

Etler suyunu çektikten sonra soğan ekleyin. Salçaları ekleyip karıştırın. Ardından kırmızı kapya biberleri ve baharatları koyun. Fırını önceden ısıtın.

İlk önce altına krep koyup üstüne etli harçtan dağıtın. Üzerine beşamel sos döküp bir krep daha koyun. Tamamı bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.

Üzerlerine beşamel sos döküp üstüne kaşar rendeleyin. Sıcak servis edin. Deneyenlere afiyet olsun..

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber