GELİNİM MUTFAKTA LAHMACUN BÖREĞİ TARİFİ 13 AĞUSTOS SALI: Lahmacun Böreği Nasıl Yapılır?

7. sezona bomba gibi devam eden Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın ikinci yemeği Lahmacun Böreği oldu. 13 Ağustos Salı günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1427. bölüm Lahmacun Böreği yapıldı. Peki, Lahmacun Böreği nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Gelinim Mutfakta Lahmacun Böreği tarifi araştıran izleyiciler ekran karşısındaki yerlerine geçti. 13 Ağustos Salı günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1427. bölüm Lahmacun Böreği günün gözdesi oldu. Tezgah başına geçen gelinler en güzel Lahmacun Böreği tabaklarını hazırlayıp kayınvalidelerinden 5 puan kapmaya çalıştı. Peki, Lahmacun Böreği nasıl yapılır? İşte 13 Ağustos Salı Gelinim Mutfakta Lahmacun Böreği tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA LAHMACUN BÖREĞİ TARİFİ

Hamuru İçin;

2 su bardağı ılık su

1 paket maya

1 yemek kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

4 su bardağı un

Kıymalı Harç İçin:

400 gr kıyma

1 adet soğan

2 adet domates

2 diş sarımsak

Çeyrek demet maydanoz

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

LAHMACUN BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Lahmacun Böreği için yoğurma kabına unu alın. Üzerine tuz ekleyip ortasına ılık su, toz şeker ve mayayı koyun.

Dinlenmiş hamurun iç harcı için domates, kuru soğan, maydanoz ve sarımsağı doğrayın. Sebzeleri ince kıyıp ekleyin. Kıyma, biber salçası, tuz ve karabiber koyun.

Hamuru 4 parçaya ayırıp her bir parçayı içe yuvarlayın. Daire şeklinde kesip fırın tepsisine dizin. Fırın tepsisine dizilen hamurların üzerine kıymalı harçtan koyup börek şeklinde sarın.

220 derece fırında yaklaşık 10 dakika pişirip sıcak servis edin. Deneyenlere afiyet olsun...

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber