GELİNİM MUTFAKTA MALATYA GELELİ KEBABI TARİFİ 14 HAZİRAN 2024: Malatya Geleli Kebabı Nasıl Yapılır? 14 Haziran Gelinim Mutfakta Malatya Geleli Kebabı Malzemeleri
Gelinim Mutfakta Malatya Geleli Kebabı tarifi araştıran izleyiciler ekran karşısına geçti. 14 Haziran Cuma günü 2. hafta finaliyle izleyici karşısına çıkan Gelinim Mutfakta 1410. bölüm yıldızı Malatya Geleli Kebabı oldu. Peki, Malatya Geleli Kebabı nasıl yapılır? İşte 14 Haziran Gelinim Mutfakta Malatya Geleli Kebabı tarifi..
Gelinim Mutfakta Malatya Geleli Kebabı tarifi araştırmalar yapan izleyiciler kalemi kağıdı aldı. 6. sezon finaliyle yola devam eden Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yıldızı Malatya Geleli Kebabı oldu. 14 Haziran Cuma günü bir haftayı daha sonlandıran Gelinim Mutfakta gelinleri ile kayınvalideleri günün ödevi Malatya Geleli Kebabı için yarıştı. Günün yıldız yemeği Malatya Geleli Kebabı tarifinin püf noktaları araştırıldı. Peki, Malatya Geleli Kebabı nasıl yapılır? İşte 14 Haziran 2024 Gelinim Mutfakta Malatya Geleli Kebabı tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA MALATYA GELELİ KEBABI TARİFİ
-1 kg patlıcan
-Yarım kilo kuzu eti
-2 adet domates
-1 adet soğan
-3-4 adet sivri biber
-Yarım yemek kaşığı domates salçası
-Tuz
-Karabiber
-Sıvı yağ
Üzeri İçin;
-Çeri domates
-Sivri biber
-Arpacık soğan
-2 yemek kaşığı tereyağı
MALATYA GELELİ KEBABI NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Malatya Geleli Kebabı tarifi için önce patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup doğrayın. Eti sıvı yağa koyup kavurun.
Üzerine kuşbaşı doğranmış soğan ekleyin. Ardından kavurmaya devam edin. Kuşbaşı doğranmış domates, sivri biber ve salçayı ekleyip karıştırın.
3-5 dakika sonra 2-3 su bardağı su ekleyin. Çok az su kalana kadar pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Tepsideki patlıcanların üzerine pişen eti dökün.
Üzerine çeri domates ve sivri biber koyup süsleyin. İki yemek kaşığı tereyağını eriyip kebabın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece ısınmış fırında 10-15 dakika pişirin. Afiyet olsun..