GELİNİM MUTFAKTA MOR BAKLAVA TARİFİ: Diyet Dostu Mor Baklava Neyden Yapılır? 5 Haziran Gelinim Mutfakta Mor Baklava Malzemeleri

Ev hanımlarının gözde programı Gelinim Mutfakta 1403. bölüm tezgah başına geçen gelinlerin ödevi Mor Baklava oldu. 5 Haziran Çarşamba günü yayınlanan Gelinim Mutfakta yeni bölüm yıldızı Mor Baklava oldu. Peki, Mor Baklava nasıl yapılır? İşte hem tadı hem görüntüsü farklı olan Gelinim Mutfakta Mor Baklava tarifi..

Kanal D en sevilen program Gelinim Mutfakta altın yarışı hız kesmedi. 5 Haziran Çarşamba günü ekran macerasına devam eden Gelinim Mutfakta 1403. bölüm izleyicilerin yeni tarifi Mor Baklava oldu. 6. sezon şampiyonunun 80 altın bileziği kollarına geçireceği fenomen yapımda günün lezzeti Mor Baklava yapımına geçildi. Hem lezzeti hem de görünüşüyle davet sofralarının olmazsa olmazı Mor Baklava malzemeleri belli oldu. Peki, Mor Baklava neyden yapılır? İşte 5 Haziran Gelinim Mutfakta Mor Baklava tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA MOR BAKLAVA TARİFİ

MALZEMELER

-Baklavalık özel sert buğday unu

-Buğday nişastası

-Tereyağı

-Yumurta

-Tuz

-Limon suyu

-Antep fıstığı

MOR BAKLAVA NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Mor Baklava için ortalama 40 kat hamur açın. İç malzemesi için Antep fıstıklarını soyun. Hazırlanan baklavayı 160 derecede 45 dakika pişirin.

Ahududu ve böğürtlenden elde edilen tatlı aromayı iç harcında kullanabilirsiniz. Baklava hamuruna mor meyvelerin püresini ve tozunu ekleyip mor bir hamur elde edin.

Baklavanın ara katlarını klasik baklava gibi yapıp pişirin. Soğuyan şerbeti üzerine gezdirip dilediğince süsleyin. Deneyenlere afiyet olsun..

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber